Sunday, August 8, 2010

Ke Mana Tumpahnya Kuah .....


Sebelum ni kan saya dah penah blog out yang kalau boleh tak nak anak2 melibatkan diri secara aktif dalam sukan..kalau boleh la...tapi setakat sekarang nih rasanya macam tak boleh je..
alesha nih macam dah menunjukkan minat ke arah itu...
tak percaya??
ha cuba tgk gambar2 kat bawah nih...
.
.
.
.
.
Tercokoh ok...depan TV menyaksikan channel 813 (x silap saya lah)..
ada IAAF Athletics..kemain fokus lagi bila atlit2 pompuan tu nak lari..
tapi sempat jugak mulut tu ngomel..
"eii ummi..tak ayu (malu) ahhhh..tak pakai aju..."
refer to athlete2 omputih/negro yang hanya pakai 2 piece kan masa berlari...
bila kita tanya..."kakak nak lari jugak ke"..
dia jawab.."nak ummi"..
hurmmm..lari lah anak..larilah sekuat hati mu...
ikutlah jejak langkah papamu...
ke mana tumpahnya kuah kan....

Ingatkan habih la takat tgk tv je..
tapi member terus buat aksi...berlari sepanjang hall..
dah tu siap buat aksi menang (gambar angkat tangan dua2 belah tu)..
konon2nya dia menang ahh lari...
anak anak...macam2 sungguh kelaku mu..
tapi semua ini membahagiakan ummi..
I love you sayang...mwahhhsss

11 memo menunggu dibaca:

ann @ hatiberbunga said...

hehe...
dah namanya darah daging.. hehe..
chaiyok! chaiyok!

Yan said...

knp cam tak galakkan anak bersukan?

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

wei alesha ni mmg spesis tinggi kot noh. tgk gambaq dia aku rasa dia tinggi sgt compare dgn anak aku. sbb tu kot nak ganti mizan, kaki panjang.

Mrs SM said...

ish syioknya sone klu ank2 hg ikut papa depa.... bg la galakkan.. best2...

betoi kata eza... aku rasa kakak ni ikut mizan.... style tinggi nih nnti...

Diamilikku said...

ann : tu lah pasal..darah keturunan papa dia...

Yan : saja..penat ooo training sokmo..masa habis duk training je..nanti saya rindu kat dia..hehehhe..

Eza : kann..memang nampak gaya tinggi pun..org kalau jumpa dia semua kata dia 3-4 tahun..padahal baru 2 tahun 4 bulan..

Sue : lepas ni depa tinggi menggayut duk jalan bertiga..aku terkedek2 ikut belakang la..dah aku rendang tak berbuah kannn

Aleeya said...

hahaah kiyut lesha..la sue biar la..klo dia besukan nnt insyaAllah dia akan sht tau..aktif..yaya ske tgk org pompuan aktif besukan lbh2 lagi olahraga..ehem2 maklumle yaya ni dulu pun atlit gak tau..klo 100m tu mesti juara..tak penah no. 2 tau hahahah, so biarlah lesha tu..best jadik atlit ni :))

mama_iris said...

alololo.....nak jadi mcm papa yaaaaa.......comel la dia dah pandai ckp....bila khayra nak pandai ckp nih....

**word verification kak su suh kita type "spencep" hahhhaha.....dah mcm perkataan indon....

Diamilikku said...

yaya : hehehhehe..biarlah dia menjadi apa yang dia ingini...takkan ku paksa..(cheh ayat pasrah gitu)..hehehhe..

Mama iris : yuk kita ke indon buk..hehheheheh

Sha@Mama Tina said...

aiseh sue ni pun..kan ke anak seorang atlit..mesti la berjiwa sukan jugak wpun sedikit..takpe2 sha suka..doa2 nnt leh dengar nama atlit yg 'ini 'pulak sedikit masa lagi ye..auntie sha doakan..insya'allah..

Diana said...

go alesha go!nurture and nature...nurture sbb dia mmg dah dpt pendedahan bab sports, nature sbb genetically pun parents dia sports...hihihi...nnt dlm paper akan tulis:
pelari pecut Malaysia Daniya Alesha, anak bekas atlet negara Nazmizan...fuhhhhh...but Alesha untung sbb terus dpt coach pro full time, papa boleh kasi coaching siang malam...hehehe

Diamilikku said...

Sha : tq for your support....hehehheheh..harap2 boleh lah ye kalau dia dah minat kan..

DD : banyak la hang...papa dia dah cakap tak mau jadi coach dia...sejarah membuktikan anak2 atlit negara yang menceburi bidang sama ngan parents dan dicoachkan oleh parent susah nak sukses...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin