Friday, August 20, 2010

Dah berpusing dah....

hurm...nih jam kesayangan saya..
beli sepasang dengan mr papa..
masa bertunang konon2 nak dibuat hantaran kawin..
tapi bila jalan2 lepas tu jumpa jam GC yang lebih menariks kau memang da bomb...
terus kitorang pakai je jam nih..
anggap mcm hantaran untuk bertunang..hehehhe..so masa kawin hantaran jam GC..
so kiranya ada dua jam le yang berdondon saya ngan mr papa...
jam nih masa beli longgar..so saya potong talinya..memang ngam2 tangan saya..saya tak suka pakai jam longgar yang melurut2 di tangan....biar fix di tgn sy...
pastu bila saya pun on weight masa mengandung...saya tak pakai jam nih sebab ketat sangat2..
sampai tersepit lebihan isi2 saya..sebab sakit n tak selesa..saya pakai jam GC je gi keje..
lepas bersalin saya pakai semula jam nih..memang ngam2 fix tangan saya ahhh...
tapi yg saya nak bgtau nih...
(maafin intro sya panjang lebar)...
skrg jam nih dah longgar...dah buat satu pusingan di tangan saya..
berpusing2 macam gelang pulak dah...
adoi la...tak suka sungguh :p
tersiratnya saya nak bgtau saya dah kurus ler nih...
hehehhe...tadi saya gi timbang..berat saya menyusut 4kg...
tapi yang saya musykilkan dimanakah kekurusan itu??
adakah di tangan saja..sebabnya jam je yang longgar..
saya masih pakai jeans yang sama tak turun size pun..
huhuhuhu....baju2 pun takde lah rasa longgar2...macam sama je..
apakah 4kg yang telah hilang itu??
musykil sungguh...
serius walaupun berat saya turun..saya masih nampak saya berisi mcm dulu..
tak nampak susut pun...
huhuhuuuu..biar berat tak turun tapi nampak kurus takpe...

6 memo menunggu dibaca:

@e_da said...

kak su sama la kes kita.. bila timbang berat ada turun.. tp zahirnya mcm sama... huhuuhuhu

Diamilikku said...

Eida : sedih kan.......huhuhuu

MariaFaizal said...

Puasa memang great! We could shed some weight the healthy way.

Well done girl! : D

Sue a.k.a Mrs SM said...

jelesnya hg dh kuruih......

Diamilikku said...

Kak Maria : i think i have to puasa the whole year kalau nak body macam akak..hehheheheh..

Sue : mana da kuruih...mcm tu jugak...lalalallalalalalala :)

Diana said...

sama lah kita sone...aku dgn hubby tengok penimbang surut dgn baju seluaq longgaq terus berazam nak posa setahun...KONON!hahaha...nnt raya melantak tak hengat, terus jadi malas nak sambung posa, aku tau punyalah...but kalau mr hubby sambung aku kena melawan, satgi dia hensem sorang2 bahyaaaa

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin