Sunday, August 1, 2010

Teruskanlah..........

Inilah suami saya..
my beloved mr papa..
kerjanya ialah berlari dan terus berlari....
sampai bila???
sampai beliau memperoleh kepuasan yang diingini...
gambar2 nih semua saya jumpa di FB...
so terasa nak ambil dan simpan buat kenangan....
Saat my hubby dijulang dan diangkat sebagai wira..
pulangnya dari temasya dengan dua pingat emas berganda..
mencipta rekod dan sejarah tersendiri...selepas 36 tahun malaysia gagal meraih pingat emas berganda dalam acara pecut...dan kini..kenangan itu terus menjadi sejarah..
belum ada pelari pecut yang mampu menyamai rekod tersebut..
dan mr papa punya impian yang sangat tinggi menggunung..
ingin mengulangi pencapaian terbaiknya itu sekali lagi..
selepas dihambat kecederaan setahun selepas kejayaan itu diraih..

Saya bangga punya suami seperti dia..
bersemangat waja..
saya sentiasa doakan kejayaan menjadi miliknya selamanya..
semoga beliau mampu kembali menjadi seperti yang dulu...

Kenangan mer papa menerima pingat dari sultan terengganu..
AMZ...yang petama di terima..sebelum menerima AMN dari YDP Agong pada tahun 2006..
semua ni hasil usaha dan kerja keras beliau sendiri...

my last words...
teruskanlah papa...teruskanlah berlari..
teruskanlah capai impianmu yang satu itu...
semoga kejayaan menjadi milikmu..
dan semoga impianmu menjadi nyata...
Gud Luck suamiku....

15 memo menunggu dibaca:

@e_da said...

Bertuah Kak su.. congrats to ur hubby.. moga ada anak2 yg ikut jejak langkanya...

@>--ummi zahra--<@ said...

moga ade yg ikut jejak langkah mizan..

marinahunny said...

dulu2 kan suka tgk badan mizan, berketul2 yg x berketul2 sgt..tp sedap mata memandang..dgn tinggi nye lagi..hahaha tapi duluuuuu, skrg xblh pandang dah, nt su marah..hahaha

Diamilikku said...

eida : tak payahla kot..siksa badan nanti...hehehhehe..

Mimie : Tak yah la..anak2 fokus study je....sukan2 nih memenatkan..

Marina : saya tak marah sangat..takut pakcik botak awak yg marah nanti...haaaa...tak tau la

mama_iris said...

hohohoho.......syok nya dia.....good luck to your beloved nazmizan ok......

Diamilikku said...

mama iris : apa yang syioookk?? tangan melecur syiookk dak..hahahhaha

iEtaFAkyR@ said...

ala, biar la sone anak2 ikut papa depa. badan cergas minda pun cerdas tau. paling2 tidak pun seiringkan la if hg tk mo depa betul2 jd ahli sukan. cewah! aku lak yg excited... meh suh mizan tiup smgt kat anak2 aku, mana tau lekat jd sprinter mesia lak... :D

Diamilikku said...

ieta : hang nak ka..nanti jumpa hang suh dia tiup na....aku kalau boleh nak bersukan main2 boleh la..tapi kalau sampai nak wakil msia tu tak yah aahh..perit oooo

ann @ hatiberbunga said...

wah... tabik spring sket kt hubby mu itu!

ni kes lebih kurang sama lah ngan en.hubby ku itew yg injured kt lutut smpai xleh nk bersukan sgt dah skrg.. cian dia. huhu..

Diamilikku said...

ann : hehehhehehe...sian kan bila dah injured

Yan said...

laa kisahnye...
soheh yan mmg tak tau & tak kenal ur hubby... tahun bile tu eh...

Diamilikku said...

Yan : 2003 (sukan sea)..dia memang low profile

Diana said...

sone...aku tengok entry ni 1st aku teringat lagu kak pah 'kudaku lari gagah berani'...mmg macho mizan berlari (jgn marah wei)...moga2 anak2 pun ikut jejak langkah ummi and papa since hangpa berdua mmg atlet *wink wink* aku nampak aisy mcm ada gaya...hihihi

Diamilikku said...

DD : hahahahha.....gagah la sangat...tapi aku ppun memang suka tgk dia berlari...nampak maskulin gitu..sesuai la ngan taste aku kan..muakakakkaka....aisy memang ada gaya..tapi alesha tu tak tau lah...makin mok2 skrg...

Faryd Syakirin said...

kak..memang bestla post ni huhu,bila tgk gmbr tu saya pasti akan teringat kan lagu ku berlari firdaus feat akbar..sekalipun x menjadi pelari,tetapi setiap insan memang mempunyai impian masing2 dan kt mesti berlari ke arah itu,matlamat dan impian untuk menjadi hamba Allah yang diredhaiNya

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin