Wednesday, August 11, 2010

Selamat Berpuasa .....


Alhamdulillah..semalam lebih kurang jam 8.20 malam..
secara rasminya penyimpan mohor besar raja2 telah mengumumkan tarikh permulaan puasa..
bagi seluruh Umat Islam di Malaysia ialah pada hari ini..
Syukur Ya Allah..saya diberikan kesempatan sekali lagi..
untuk tahun ke-31 merasai nikmatnya bulan Ramadhan..
meskipun saya hanya mula berpuasa pada usia 6 tahun....
Sebaik je tau esok dah mula puasa..mr papa terus siap2 ke masjid berterawikh..
Saya pulak tidokan Aisy..then solat isyak dan terawikh sendiri di rumah..
lepas tu masuk dapur prepare bahan2 untuk bersahur..mr papa nak makan nasi..
so inilah hasil sahur pertama (as usual)..sahur di minggu pertama agak rajin..
masuk minggu kedua ketiga dan terakhir..confirm minum air je pastu tido balik kannnn..
hehehhehe...Apa menu pilihan saya..
Ayam masak cetti yang simple..sayur kubis goreng campur telur dan ikan masin...
just nice untuk two of us...alhamdulillah...
Saya doakan kita semua dapat menjalani ibadat puasa dengan sempurna hendaknya...
AMIN....














8 memo menunggu dibaca:

mama_iris said...

hamboi rajin nya ber'ceti'.....hehehe....pg td kami org nasi goreng+ikan keli goreng sajeerr...

Aleeya said...

marhaban ya ramadhan...

Diamilikku said...

mama iris : sape suh ajar..hehehheh..simple dan sedap...

Yaya : same goes to you yaya...

wati said...

salam kenal..dah lama jenguk blog ni tapi first time hntr komen..slmt menjalani ibadah puasa

Diamilikku said...

wati : salam kenal..time kasih....

Diana said...

selamat berpuasa...
amboii, sakan hang bersahur, aku makan roti 2 keping dgn peanut butter, ayaq sejuk 2 gelas...huhuhu...lupa lak makan kurma pg tadi, silap betuiiii...

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

sone: selamat berpuasa. pg td masa masak sahur teringatresepi ayam cetti yg hang post kat blog resepi kita. tp dah x dak rempah kari aku buat ayam kicap ja..

nak order sattar dgn boleh?

Diamilikku said...

DD : awai2 nih mood aku rajin..lepas2 nih dak dah kot..hhehehhehehhe....

Eza : hang nak bila?? aku balik weekends nih...apa2 kita roger2 na

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin