Tuesday, June 1, 2010

Belon Panas


Cerita banyak tak mau...
nak suh layan gambaq2 puteri saya saja..
di Pesta Hot Air Balloon yang diadakan di Alor Star baru2 ni..
alkisahnya dah ummi n papa sibuk kan..
maka menjadi tugas ACHIK yang prihatin membawa anak buah gemok kesayangan..
melihat aksi2 belon panas..
agak tragik jugak perjalanan ke sana..sebabnya..
alesha menangis sepanjang jalan...sebab takut ngan kawan achik yang menemani..
memang sejarah dari dulu lagi alesha cukup takut ngan TOPIX nih..
bayangkan masa saya bersalinkan aisy..
TOPIX datang melawat ngan parents dia..alesha buleh nangis...
tersedu sedan...ntah apa yang ditakutkan pun tak tau lah..
tapi papa alesha gelar TOPIX uncle berwajah bengis...
achik kata nangis sekejap je lah..bila sampai sana..uncle TOPIX umpan belon pooh..


terus senyap dan menjadi model tidak berbayar...
opppsss...berbayar belon pooh je upahnya..
cheshhh...
so inilah aksi2 alesha di sana...
layan yeeee kawan2...


Macam nak nyanyi lagu negaraku je lagaknya..hehehhe


Suka benor main tali...nanti masuk mulut ahh tu tali tu...


Duk perati..apasal belon pooh ni tak naik tinggi mcm belon besar tuh...


Satu aksi mengushar pengunjung yang datang...


Kagum banget melihat belon2 ...


Smile....posing terpaksa...


Nak terbangkan belon pooh dia jugak..


Tgk org lagi...


Yeayyyy...alesha ada belon..
tq untle....
selain belon alesha juga diupah segelas air...
hahahahahha....

Terima kasih kerana sudi menceriakan hari2 anakku di rumah owan tanpa ummi dan papa....


9 memo menunggu dibaca:

Aleeya said...

lolooooloo kiyut aksi lesha ngan belon nyer ..gambo ni pun cantek la ..sue amik yer???sbb lesha yg comel itu ade background belon2 panas tu..menarik piccas neh..

erm belon panas tu la miss nak nek masa kat putarjaya arituhhh huhhhh

@e_da said...

kak su kdg2 budak2 ni mmg ada org tertentu yg ditakutnya.. dulu ida pun camtu.. sonok aleysha dpt tgk belon besar2 ya

Diamilikku said...

yaya : dah namanya achiknya yang bawak kan..ummi n papa bz keje..so nih semua hasil tangkapan achik dia lah..hehehhehe..su first time tgk pun suka..sebab ada background belon2 tu..

eida : dia takut sungguh2...serius mcm nampak hantu pulak..hehehhe...tapi since dapat upah belon pooh tu..takut pun dah jadi sikit2 je...hehehhe...kena umpan gak ni

i hate israel! said...

wahwahwawhahwa......kemain lg ya.....

rambut alesha ala2 khayra gak upenye.....lurus kat atas,bawak lengkok2......tu namanya IKAL kan?ke??

Diamilikku said...

Nurul : aiikkk tukar nick pulak ke i hate israel...hehhehe..sib baik ada sebut nama khayra..lalalalala...haah..namanya ikal...

Naddiea said...

sone,x gemuk mana pun anak hang ni.kesian dia hang dok pangge gemuk.hehe...aleesha buleh pulak berjalan tanpa hang or mizan.nasib baik x reyau.

Diamilikku said...

Nadd : bukan aku panggil..adik aku duk panggil dia mcm tu..sebab depa suka guna istilah gemok..hehehhe..dia ok ja nak pi jalan2 ngan sapa2 without aku..tapi kena make sure org tu dia memang dah biasa..kalau mcm hang mai nak bawak dia pi memang dia reyau la

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

ni kalau anak akak nengok sure suka nih

lily azliyana @ mama zara said...

sukenye tgk gmbar2 alesha berlatarbelakangkan belon panas tuh..cantik2..hehehe..mesti die eksited kan tgk belon besar2..=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin