Monday, June 7, 2010

Ku selalu merindu cintamu yang selalu ada dihatiku..


Nah amik...tajuk panjang berjela...hahahahha...
ni sebenarnya lirik lagu ella ngan Shah..
saya suka sangat2 lagu nih..dulu memang layan habis2 an lah..
ku selalu..merindu cintamu..yang selalu ada dijiwaku..
aku tahu kau pun cinta...tapi malu untuk berkata..
usah kau ragui cintaku...ku tetap merindu..
*wink wink*
inilah semuanya cinta hati saya...
mr papa also knwon as..papa itam etung (papa hitam letung bak kata alesha-papa yang ajar okay..saya mana nak tau bahasa terengganu sangat)..
kakak amok (kakak gemuk) dan aisy titem (aisy hensem)...
kalau tanya alesha..ummi kakak?? ummi mok mok (double gemok ok)...haissshhh..
hahahahah...tapi tu dulu aahh..skrg kalau tanya ummi kakak...ummi omei..
hahahahha..nak jugak tu tulis anak puji ummi comei...

Semalam mr papa sampai dari tganu...flight dari KTG pagi..
transit subang airport..then 12.35 noon flight dari subang ke penang..
kitorang sampai lebih kurang kul 1.25pm..tgk2 mr papa tak turun flight lagi..
bawak budak2 turun masuk ke arrival..
alesha nampak kiosk mcD (yang jual air, ice cream je) tu dah lari2 dah...
ummi nak esyim..pi2 tgk kiosk kosong..takde orang..
kat departure memang ada mcD..tapi saya pk..tunggu mr papa kuar dulu ahh..
pastu baru naik beli..nak jugak belikan aisy bubur ayam...
tunggu punya tunggu dari jauh saya nampak mr papa..
tunjuk kat alesha tu sape tu pakai baju putih..
member nampak papa apa lagi..terus lari nak masuk ke tempat tunggu luggage..
mujur guard tak kata apa..berpeluk sakan ahh ngan papa dia..
pastu duk bising mulut nak aiskrim..
terus saya naik atas..beli sundae (kosong) je..sebab takut tumpah kena baju..
dah le nak gi kenduri terus...kang habis kotor pulak..then beli bubur ayam kat aisy..
terus gerak ke Gelugor kenduri umah mak angkat mr papa..
sampai sana alesha pulak buat hal..berebut tricycle ngan budak2 di sana..
siap nangis2 bebai lagi nih..aduhh laa haii...
terus saya pujuk2...ajak mr papa balik..kang dibiarkan budak tu kena belasah pulak..
actually alesha tgh naik tricycle tu..ownernya takde..so dia tgh enjoy main..
tetiba owner balik berebut2..(biasalah budak2 kan..barang sendiri bukan boleh org sentuh)..so dah gaduh2...alesha tak nak mengalah..yg tu pun tak nak mengalah..
bila melihat alesha yang lagi besar dari budak tu (walaupun dari segi umur budak tu tua lagi)..saya takut kang alesha mengeluarkan seni2 taekwando..
tu yang saya pujuk2 suh mr papa bawak gi mandi..tukar2 baju semua..
then terus challo...sepanjang jalan duk sebut nak basikal..
memang nak beli lama dah..tapi tak berkesempatan...
lepas ni nak kena gi carik ahhh...bahaya ooooo....
terus gerak balik alor setar...
gi stadium ada promosi handphone...
*nyaris2 ummi dapat hadiah i phone dari mr papa semalam*..
tapi bila memikirkan dengan panjang lebar...terus..takpelah syg..next time..
tak yah beli lagi ahhh...
*sob sob sob*...ishhh apasal la saya nih kan..
org dah nak beli tu amik je lah kannnn kannnn kannnn...
uishhh no no no no...handphone yang ada ni walaupun cap nokia je..
tapi boleh guna lagi kan..buat apa nak membazir..lagi pun beli i phone semua bukan saya reti guna nanti...hurmm no no no...(thanx ye sayang...love you mwahhhhsss)...

hurmmm...esok saya ada team building...ntah apa lah aktivitinya...
can't wait....yeeeeehaaaa....


5 memo menunggu dibaca:

mama_iris said...

waaaa.......sorga tol isteri sapa la neh.....kalo nurul,IPHONE YANG????2 BIJI BOLEHHHHH?????heheehhe

NurHaida@NurLisda said...

bahagiaa tgk family kak su.. teringin nk da family bahagia cm kak su gak suatu ari nt..hehehe

lily azliyana @ mama zara said...

kakak gemok ker??kakak comei lah..!!heheheh

Sha@Mama Tina said...

Betul la sue..kalau henpon canggih pun bukannya boleh wat pe sgt..yg penting leh call, leh terima call..leh amik gambo anak2..bg sha cukup da tuh.

Kalau ada rezeki lebih apa salahnya..kan me'rewardkan' diri

Aleeya said...

kena ajar tu sue bhg ganu tur, syg ..klo tak mewarisi hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin