Wednesday, June 30, 2010

Pulun Selagi Boleh....

Since Aisy dah membesar nih..
dan banyak melakukan aksi2 gimnastik artistik bila berada dalam walker..
saya pun mengeluarkan kerusi ini untuk kegunaan memudahkan pengawasan..
nak bagi makan pun senang...aisy duk diam je...
menunggu suapan demi suapan dari ummi tersayang...
Confirm aisy rasa best je..sebab kerusi ni tinggi kan...so dia lagi tinggi dari kakak..selalu duk gelakkan kakak je...
hehehehheheh
So alkisahnya..semalam..di kala aisy asyik bermain di bawah..
kakak berusaha segigih mungkin (bahasa kedah kata pulun)...
nak masuk duduk jugak dalam baby chair tu...
dia tak menyedari yang bontotnya sudah besar..kaki sudah panjang...
makanya tak celuih nak masuk duk...
tak caya ke???
jom tgk aksi2 kakak...
.
.
.
.
.
.
.
.

Haa....tak ke pulun tu...member buleh masuk sendiri je dalam tu..
panjat sofa..terus masuk..
pastu duk perosah diri nak duduk dalam tu..
mana la celuih (muat)...
pastu duk cuba tak boleh last2 member nangis..
huhuhuu..ummi...nak duduk...
hahahahahha...
agaknya dia tertarik ngan kaler2 kerusi tu..
lagipun masa kakak dulu memang saya tak beli kerusi2 ni...
kakak sebab behave..duk dalam walker je..
adik nih a bit ganas...menunjukkan ciri2 lelaki sejati..
so memang terpaksa jugak beli kerusi nih...
haishhh...sian anak saya...
takpe alesha..nanti ummi beli kerusi kaler2 kat kakak duduk makan pulak k...

9 memo menunggu dibaca:

Diana said...

hahahaha! so cute!
sib baik nisa stakiat ni takde nak cuba aksi2 ni dgn brg2 adik, but toys adik tu kdg2 dia nak main le gak...hehehe

@e_da said...

cantik erusi tu.. mcm nak beli gak kat mika.. tp at kedai kalau du kat kerusi sibuk dia nak kuar...

aleysha dah nampak besor benor bila dah ada adik ni.. hihi sian dia kusi dah tak muat...

lily azliyana @ mama zara said...

Hehe..alesha jeleslah tu adik ade kerusi makan sndiri..tkpe..ummi dh janji nak belikan kerusi utk alesah jugak kn..klu ummi lupa aunty leh tlg ingatkan nanti k..=p

iEtaFAkyR@ said...

ala kakak tu guna konsep sharing is caring...tp alamak! terlebih saiz la pulak dia haaa, so tengok jer la ek, umi sila penuhi impian anakanda kamu ASAP. hihihihii...

Diamilikku said...

DD : Alesha nih kalau ngan barang dia kedekut nak bagi kat adik..puas kena pujuk n explain baru dia bagi...tapi kalau barang adik cepat je dia nak main..hehheheh...

Eida : sebab nampak cantik la kak su beli..tak sangka pulak kakak tak muat masuk..hehhehehe....aisy pun nak kuar2 jugak tapi sebab kerusi nih ada strap tu..so ikat dia duk diam2....

Lily : ye ye...ummi alesha akan beli..dun worry..nantikan entry seteusnya...hehehheh

Ieta : sharing barang adik dia no 1...kalau sharing barang dia..harus adik tak boleh sentuh beb...hahahahhaha....nanti aku penuhi ye beb...

Aleeya said...

heheheh comei nye lesha wat gitu..teringin nak jadik baby balik ke tur lesha hehehhee

Diamilikku said...

Yaya : bukan teringin..tapi suka sangat nak explore barang2 adik

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

betui la cantik kerusi tu..kalau tau aku beli lama dah..tapi mesti mahai kan, mesti kerusi tu mahal lagi dari ikea punya kan. aku pikiaq jimat ja.dulu dok survey hat brand chicco mahai nak mampuih last2 amik ikea ja..tapi sama dgn kedai makan la pulak

iEtaFAkyR@ said...

kekeke eza, konsep kursi mkn anak kita jd ala2 makan di kedai makan lah! jgn la sedih.... kita seropaaaaa :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin