Sunday, June 13, 2010

Jom gi Hospital Anak-anak...


semalam 13 jun tertulis tarikh check up bebudak2 dua org nih kat klinik kesihatan..
alesha check up 26 bulan...aisy pulak 9 bulan...
penat jugak la nak siapkan bebudak nih...
mula2 mandikan alesha..siap ikat rambut comei2...
pastu masa kita mandikan n siapkan adik..
dia dah syok berlari2 main dah..terus berpeluh2 balik..
rambut basah je...hurmm alahai..nak buat mcm mana kan..
budak nak membesar...
Nampak tak gambar2 alesha dah pandai posing sikit2...
hehehhehe..baru meriah gambar ummi...
kami sampai klinik sharp kul 2...
dalam keadaan saya yang tak sihat..
hidung merah berair..mata berair..
muka rasa perit je...tapi gagahkan jugak sebab tak nak miss tarikh anak2 check up..
mula2 nama alesha dipanggil..pastu aisy..
lepas nurse tu tgk oowhh dua beradik ehh..terus masuk sekali je..

so nih hasil check up semalam :
Kakak (berat) 12.8kg, (tinggi) 91.9cm..
Adik (berat) 8.5 kg, tinggi 73.7cm

lain2 perkembangan alhamdulillah...memuaskan...
kakak semalam kena makan ubat cacing..sebab dah lebih tempoh 6 bulan kan...
so kakak next check up bulan 12 (untuk makan ubat cacing lagi)..
adik pulak bulan 9...genap setahun adik kena cucuk..hehehhehe...

alhamdulillah..lega anak2 membesar dengan sihat dan sempurna..
skrg saya memang menjauhkan diri dari anak2..
tak nak diorang berjangkit demam selsema saya nih..
ye lah tak berapa hari lagi saya nak tinggal diorang kan..
tak nak la diorang sakit demam masa ketiadaan saya..sian diorang nanti..

**counting day nak tinggalkan anak2....hari ni 14 jun...lagi 3 hari je...sob sob sob**




8 memo menunggu dibaca:

Aleeya said...

ayoooo baca entri ni teringat damia da telepas tarikh cek up dia hehe, yaya pun sama sue, cek up damia kat klinik kesihatan gak..

sue tak sihat yer, mkn ubat wehhh, take care..

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

sone, ubat cacing tu mmg kena makan ka..awat aku x tau langsung psl ubat cacing ni. umoq bopa kena makan. alesya 12kg lebih noh, alhamdulillah..
irsa nak masuk 19 bulan dok 9kg situ la.

Diamilikku said...

Yaya : sila jgn miss okay...hehehhehe.....cepat2 bawak pi...su bawak pi private kalau sakit demam batuk je..nih diorang check up rutin memang klinik kesihatan je..

Eza : wehh..start umoq setahun kot...every six month...hurmmm..hang pi check kat klinik kesihatan dak?? kalau check sana memang automatically depa bagi...takut depa bagi tapi depa tak habaq kat hang la kot...

haah...lega aku alesha dah 12 kg lebih (dekat 13kg dah)..kalau tak tak mo naik jugak badan dia...hang tgk carta berat dia kat side bar blog aku..ada aku tulis

ajamz said...

hoho makan ubat cacing hoho

Yan said...

sampai umu bape budak p cekup kt klinik kesihatan???
yan p swasta jek... tau smpai setahun setengah jek cekup.. last injection plus ubat cacing..
tp nanti 2 tahun ade sekali lg mik ubat cacing.. pastu igt takde dah...

SYAbAR said...

Sori dik lama tak tinggal komen. Bz saja adanya.

akak pulak tengok entri kau baru teringat amni terlepas checkup minggu lepas. Hari ni dah buat appointment baru Sabtu ni. Tq dik atas entri reminder kau ni....

d u r a said...

klinik kesihatan memang bagus pada pendapat aku. klinik swasta ni, kalau yg klinik pakar kanak2 je yg akan 'alert'kan kita pasal ubat2 tambahan ni. kalau klinik biasa selalunya tak bagitau pun..
btw, hang nak pi mana pulak sone?

Diamilikku said...

Ajamz : tunggu hang ada anak nanti naaa..hang pun kena tau smua ni..

Yan : hurmmm rasanya kalau kat klinik kesihatan sampai anak umur 5 atau 6 tahun kot kena check up every 6 months...

Kak Syabar : takpe kak...memahami..su pun kadang2 bz jugak...tekoh2 je tak bz..hehehheh..."pesan memesan ke arah kebaikan kannn...wink "

Dura : yup..klinik kesihatan ni bagus sebab duk jadi reminder kat kita..dah nama pun servis free kann..aku nak pi USM jeee

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin