Tuesday, June 8, 2010

Soal dan Jawab.....sila sila....

Aduhh duh duh duh duh...
baru haritu mama airis (nurul) tag saya 23 soalan..
hari ni pulak kak ZUE-ANNALEEYA pulak tag saya...
28 soalan tu...adoi la adoi.....
so since hari ni saya berkampung di Paya Pahlawan untuk team building..
so kawan2..layankan je lah entry tag ni yer....
mari kita tgk jawapannya....


•soalan 1 : 3 names in your message inbox,hp ke social profile ?
GMail : tiga yang menduduki senarai teratas - little mama,nurfarihan nazahiah dan little mama balik...
Inbox HP : senarai 1-10 semua message hubby sayang

•soalan 2 : Your main Ringtone.
lagu Mawi ngan kru..."bila dilanda musibah..hati tabah mula rebah..jangan biarkan dugaan rapuhkan pedoman hidup" (memang part ni exactly) .. hubby call je lagu lain...

•soalan 3 : What u did at 12 last night?
duk mengarang entry nih la...nak autopublishkan pagi2 sok(hari ni)....

•soalan 4 : Who was the last person you went out with? where?
ngan hubby n alesha...papa ada frendly match tadi...

•soalan 5 : The colour of the T-shirt you're wearing now.
t-shirt takde..baju kelawar kaler rona roni...



•soalan 6 : The last thing u did.
transfer gambar2 dari kamera...

•soalan 7 : 3 of your everyday favorite items.
card reader, handphone, camera...(harusss ada..dah nama pun blogger kan)

•soalan 8 : The color of your bedroom.
kalau warna dinding putih ahhh..umah sewa malas nak cat2 bagai..kalau warna cadar pinky2 gituh...



•soalan 9 : How much money in your wallet now?
errr ada la lebih sikit..sebab mr papa baru bagi duit tadi..tak sempat nak bank in lagi..jap gi dah bank in harus tinggal RM50 je..(saya sangat tidak suka ada duit banyak dalam wallet)



•soalan 10 : How's life?
SEMPURNA...with a lovely and caring hubby plus two adorable kiddo serta pekerjaan yang memberikan saya rezeki setiap bulan..alhamdulillah..syukur

•soalan 11 : your favorite song..
CAHAYA CINTA - CT Nurhaliza....dia telah menentukannya...kita bertemu dan bercinta..inilah owhh takdirnya...bukan kerana harta..inilah citra cahaya cinta...pintu hatiku tlah kau buka...tak mampu ku menafikannya..kejujuran diberi..kasih takkan terhenti..ini bahagia yang ku cari.....(forever feveret)

•soalan 12 : What will you do next weekend?
bawak aisy dan alesha check up kat klinik kesihatan bakar bata...buku pink dan biru masing2 menunjukkan tarikh 13hb (ahad) untuk next check up selepas last check up pada bulan Mac yang lalu...

•soalan 13 : When was the last time you saw your mum.
kalau arwah mama 7 Mac 2006..tapi kalau my bonda haruslah ahad malam...sebelum berangkat balik ke kuala perlis...

•soalan 14 : where is she now?
Alor Setar, Kedah

•soalan 15 : when was the last time you talked to your parent?
Ngan abah baru je jap tadi..call borak2.....

•soalan 16 : Who is the last person that talked with you last night?
dah malam kan..haruslah mr papa tersayang...yang setia menjadi roommate tersayang...

•soalan 17 : where did you have dinner last night?
hurmmm....kat area stadium..lepas frendly match petang tadi...makan ngan mr papa..

•soalan 18 : The last surprise you got.
ari ahad ptg..bila hubby tetiba kuarkan duit nak bayarkan i-phone yang menjadi idaman...tapi bila tgk duit sekepuk dikeluarkan terus rasa sayang...hurmm..tak yah lah sayang..simpan duit tu...weeehuuuu...

•soalan 19 : Last thing you borrowed from your friend.
buku motivasi....

•soalan 20 : Who is your bf/gf or husband/wife?
my beloved mr papa...nazmizan bin muhammad

•soalan 21 : what do you feel now?
letih dan lenguh2 badan..main netball..ada friendly match ptg tadi...huhuhu

•soalan 22 : wanna share with who?
ngan hubby ahh..leh tolong picit dan massage2 sket kannn..alesha pun boleh harap jugak..bila suh picit confirm dia mai..tapi 10 saat je lah..lepas tu ngadap tv balik

•soalan 23 : who knows your secret?
my best frend...tapi skrg ni banyak dah cite kat mr papa...since my best frend dah jauh.....

•soalan 24 : they keep your secret?
Yup..that's y we call it a SECRET...kalau bukan secret baik gi citer kat semua org..takpun buat announcement kat blog n fb je kannn..

•soalan 25 : Are you angry with someone?
saya cepat marah dan cepat memaafkan..or to be exact jenih yang biarlah...malas nak bising2 or gaduh2...

•soalan 26 : what do you order at McD?
Double cheese burger medium set satuuuuuuu..air tukar milo ye dik..ice kurang....

•soalan 27 : The last time you felt so sad..
kalau soooooooo sad...rasanya dah lama kot..tak ingat dah..kalau sad yang manja2 main2 gitu..selalu ahhh....biasa aaahh emo kannnn

•soalan 28 : mahu tag?

a) haruslah MAMA AIRIS aka NURUL
b) MAMA ZARA aka LILY
c) MAMA MIKA aka EIDA
d) MAMA DOUBLE D aka IETAFAKYRA
e) MOMMY BALQISES aka KAK FARAH
f) MAMA NISA N IDLAN aka DD DIANA
g) MAMA IRFAN DAN IQRAM aka HANIM
h) MAMA DOUBLE H aka NADDYA


tu je lah dulu....yg lain2 yang nak buat pun sangat saya alu2kan..hehhehehe...

selamat menjawab...nanti saya pi check blog korang ehhh..sesape yang buat...







5 memo menunggu dibaca:

@e_da said...

alamak kena tag ya.. lama tak jawab tag ni... hiihi

Aleeya said...

28???aduiii gila kentang nak menjwbnyeeee eyh hahahha

mama_iris said...

ini sudah kira balas dendam neh.....hehehee.....

hwaaaaaaaaaaaaaa....kijam!

ietafakyra said...

dan dan tu nama aku naik nihhhh.... tunggu sat. byk hutang nk kena bayaq! muka tua aku pun belum cuba lagik. kakakakaaa

zue @ annaleeya said...

hoho... cepat dan pantas... bagussssssssss..... lenkali bulih ler akak ngetag lagik... hahahah!!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin