Thursday, April 8, 2010

2 tahun sudah.....

Alhamdulillah...
1) dah selesai dua part untuk exam PTK (Perbincangan kumpulan dan penilaian prestasi kerja)..
Tinggal dua part je lagi (tugasan individu - assignment plus ujian esei)..
fuhhhh dua lagi nih yang menyosakkan dada den...

2) Dalam kesibukan nak ber PTK sempat jugak meraikan ulang tahun kedua puteri tersayang...
ummi cuma tempah kek n beli accessories je...all the food prepared by mama n abah Alesha...
Alhamdulillah...punya baby sitter yang treat my princess n prince like their own doter n son...
bukan senang tau...semoga ukhuwah kami akan terus erat...
so Abah Alesha (bekas chef) memang pakar memasak..bila dia call tanya untuk birthday alesha nak buat apa....saya dah tak tau nak jawab..tapi since saya on diet saya cakap lah tak mau ahh makan nasi2 semua...
so hasilnya...
.
.
.

Seafood BBQ party...simple jer pun..takde beria2 celebrate..just me hubby n anak2..plus family uncle n aunty...then hubby ajak achik sekali..since dah dekat kan...ajak juga abah ngan bonda..tapi nak buat gena depa takdak transport...acik amik satu kete..ayang amik satu kete..mr papa amik satu kete...tinggal dua motor je kat abah...sian abah...kita hantar msg nak pi amik abah plak tak mau..huhuu..takpelah..nanti kita celebrate lain kat umah abah k...
Alesha punya lah seronok bila nampak achik..tgk lah gelagat dia..
(sungguh lasak tau ini anak dara...uishhh letih ummi..dah le buat kat compound umah..serata ceruk dia nak pi)
Achik yang mai lenggang kangkong..hahahhaha..plus abah n mama alesha yg duk bz bakar2 segala makanan...ada sotong, udang, ikan n mentarang...uishhh sangat menyelerakan...

Nih plak konon2...aksi potong kek...huhuhuhu...
ada kisah disebalik kek alesha...nanti saya buat entry lain k..
sangat sedih dan menyedihkan...alesha nyanyi sendiri lagu happy birthday untuk diri sendiri..sibuk nak potong kek sendiri...ooowhhh ini semua memang bukti anak dara saya udah besar....bangganya rasa...

Alesha buat muka cuak bila org suruh suap kek..
mesti duk pk..apasal ummi ngan papa suh suap kek nih..aishhh...
hehehhhe...tapi lepas tu naik syok..habis semua org dia nak pi suap kek...
sampai berterabur kek satu umah..lepas habis makan2 jenuh ummi nk mengelap..
bukan apa..satgi aisy teroka2 duk kutip masuk mulut plak..
no no no...

so inilah hasil menu yang siap dimasak..
punya duk kata takdak nasi...mama ngan abah alesha bawak jugak nasi seperiuk...
plus sayur kailan ikan masin...duk goda nih suh saya amik..
tapi TETAP bertahan dan akhirnya BERJAYA meratah lauk2 sahaja tanpa nasi..
Achik tersandar kekenyangan...
hehehhehe...happy sungguh dapat raikan birthday alesha..
tapi amat memalukan bila nasi, lauk2 siang prepare bahan semua bukan ummi sendiri yang buat...hahahahha..sorry anakku..ummi sibuk dengan exam..
nanti ummi akan buat celebration lain k...

owhh mesti ada yang tanya mana gambar aisy...??
hehhehe..Aisy tido baekkkkkkkkkkk punya...selepas kenyang makan kul 7...
dapat pulak susu sebotol...terus lena sampai kul 3 kot..bangun teman papa tgk bola...
**Papa tgk kekalahan pasukannya sekali lagi**

*wink*

14 memo menunggu dibaca:

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

seronoknya..xpenah sambut besday pon selama ni..tengok org lain buat macam best je..meriah gitu...

@e_da said...

amboii sedpnya.. terliur la auntie tgk alesya.. kalau dekat mau auntie terjah join besday alesya. hihi(cibuk je kan )

zue @ annaleeya said...

hepy belated beday alesha... sory aunty lambat wish erk... ape pon aunty hrp alesha jd anak yg baik utk ummi dan papa okeh... dan jgk jd kakak yg baik taw... jgn notti2 erk...

wahhh... best beday party alesha... tak jmput aunty pon... hehehe...

lily azliyana @ mama zara said...

Happy 2nd Birthday Alesha!! smoga sntiasa sihat n ceria2 selalu k..ahad ni turn Zara plak masuk 2 tahun..cpt tol mase berlalu..=)

Diamilikku said...

cik aida : haa..lepas nih sambut tau..mesti best..hehehheh..

Eida : kalau u ols dekat mesti dah terjah kan....hehehhe..nasib baik u ols jauh..selamat lauk pauk...hahahahahha.. (joking aaa)..

Zue : tq aunty...alesha nak jemput tapi aunty jauh sangat..hehhehe..

lily : bestnya birthday zara jatuh hari ahad...alesha nak tunggu tiga empat tahun lagi lah kot...baru dapat hari sabtu/ahad...

SYAbAR said...

susah nak cari pengasuh yang ambil berat camtu dik. So pandai2lah ambil hati dia selalu supaya kasih-sayang pada keluarga kita berterusan selamanya.

Aleesha mai KL nanti aunty bg hadiah ya!

Sone, udang, ikan, siput tu kau bedal saja. Takpa semua protin...

Diamilikku said...

kak Min : haruslah...hehehehhe...sebab tu su pilih menu2 itu...hahahahah...i cerdik u....

nanti alesha pi tuntut hadiah k..ayah mertua buat tak tau je skrg...ke blog kita pun dah jarang dah..ayah mertua sejak2 dah glamer nih..hahahahhaha

aramis2177 said...

happy birthday alesha...dah 2 thn d anak dara nih!sat ja dh besaq......anyway..sone, kak farah terliuq tgk mentarang tuh! iskk..sedap nyaaa!!

Diamilikku said...

kak farah : sib baik tak peknen..kalau dak jenuh nak pos...gagagagagag...sedap kan..bakaq dalam oven perghhh nikmat sis...balik nanti makan puaih2 na

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

mentarang tu rasa apa wei. che em pun dok pulun suka makan. sekali sekala buat konsep mcm ni kat anak2 kan best.kalau masak mcm2 bkn org nak mkn sgt. ratah2 lg best..oh lupa..happy birthday alesha..sian nyanyi lagu bday sendiri.

Naddiea said...

huhuhu..sedapnya makanan!!!bbq plak tu.huaaahuaaa...aku lapaq!!

anyway,hang dok diet makan supplement apa weh??habaq mai kat aku sket.

Diamilikku said...

eza : dia macam kita makan kepah, lala or siput ahh rasa dia..memang sedap sangat2....hang try rasa tgk..aku dulu pun tak reti makan..tapi bila dah cuba sekali..nak lagi...hehehhe..dia syok duk nyanyi lagi baru dua tiga hari nyanyi kat papa...pastu nyanyi kat dia..hari n i dia start nyanyi happy birthday ummi pulak..dia naik syehhhh nyanyi...

Nadd : uishh sabaq kawanku..hang pi makan cepat...jgn ngidam hat kat dalam nih tau..sowie2.....aku diet makan hahahahahha..tunggu hasilnya dulu...kalau berkesan baru leh announce

ietafakyra said...

wah! bestnya celebrate22 beseday222 cenni... epi besday alesha. membesar bagai johan tp jgn notty2 tau. hihihii... err notty skit buleh sbb ummi dulu pun notty gak! kira OK la kan?? :P

Diamilikku said...

aipp...ummi dia tak notty k..ummi dia budak baik.....hahahahahhaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin