Friday, April 23, 2010

Nak Follow Je.....

Aisy Mifzal memang diakui anak ummi...
kalau antara ummi ngan papa berdiri sebelah menyebelah..mesti aisy akan meluru ke ummi...
kalau papa amik dukung dulu pun...mesti meronta2 sambil pusing tgk ummi...
kadang2 siap ada bunyi2 merengek lagi...
tapi once berada dalam dakapan ummi terus senyap..pastu gelak2 suka..
bertambah gelak bila ummi cakap..aisy anak ummi kan...mengelekek kesukaan...
time ummi nak masak...mesti nak menempel gakngan walker...
puas bagi mainan kat tangan tetap nak jugak dekat ngan ummi...Petang semalam..since dua2 belum sihat sepenuhnya..
saya masak bubur nasi..lepas tu campurkan carrot, kentang n tauhu...bagi dua2 makan..
puas hati selera makan diorang tetap tip top...sorang semangkuk habis...
tapi dalam duk nak masak tu tetapla kan aisy kehulu kehilir ikut ummi...
tak kisah lah kann....

Ni plak gambar pagi tadi...aisy bangun awal...
mr papa letak dalam walker..lepas tu bila nampak kelibat saya kuar bilik mula lah follow ke sana sini...dah dia duk follow je plus hari ni hari jumaat..saya terus amik nail clipper n potong kuku aisy dulu..lepas tu baru pk nak mandi...dalam nak pi mandi tu dia duk sibuk jugak follow..last2 saya bukak TV..kebetulan 613 ada Barney...so saya letak dia dekat sofa (still dalam walker)...tapi kejap je dah merapat ke tv..duk layan lagu2 dalam Barney...siap gelak2 dengan gerak kaki menendang2 lagi...sudahnya melekat lah depan tv sampai lah saya siap...
masuk kete letak dekat car seat...angkat kakak (yg still tido)...terus gerak ke opis....
TGIF...esok nak balik alor setar...yeayyyyyyy !!

10 memo menunggu dibaca:

Aleeya said...

bubur carrot ko tu sue bukan je anak2 ko suka, yaya pun suka turrr nampak lazatttt

aisy manja ummi yer..takpe la lesha leh manja ngan papa, so sorg dpt satu jgn gaduh2 yer umi n papa hehehe

ietafakyra said...

wah! aisy ada walker baru nampak. ihihhii, dani tk mau pulak dok dlm walker lama2. dia lebih suka merangkak sana sini, memanjat sana sini, meniti2...adoii mcm la hebat sgt nk berjalan. walhal bergoyang2 ja lagi haaa... dah la walker damia tu tk jejas pun, mai kat dani pun tk mau guna sgt... err apakah aku kena tambah lagi ni baru nak BERGUNA walker itu? ahhahaha :P

Diamilikku said...

Yaya : sila2 mai ke perlis..nanti su masak sup seperiuk bagi yaya makan yer.......tak cukup lagi yaya..nak kena tambah..ummi pun nak ada kesayangan pompuan..papa pun nak gak kesayangan lelaki..

Ieta : terpaksa beli la walker baru..walker alesha memangsangat elok lagi...cuma tempat duduk je terkena najis tikus..aku buang...aku pi carik balik dah takdak..huhuhu..sedih loorr..
bab tambah lagi tu aku sangat suka..jom pertengahan tahun depan kita preggy...hehehehhe

fham5579 said...

sedapnya tgk bubur tu..mai sket...
ewah nk tambah lagi ka..let's join my club naih...hehehe

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

bubur tu bukan takat baby & kids suka..aku hat mak org pun hantu la dgn bubur nasi buh ayam keret kentang etc. kalo ada sup ayam mau berpinggan2 aku tambah.

lily azliyana @ mama zara said...

Zara smpai umur 2 tahun pon rajin mengekor mama die. sbb tu sgt susah nk masak sbb die sibuk nk ke dapur jugak. klu dok diam tkpe, ni sibuk mintak dukung nak tgk ape ade dlm periuk..haihhh..

Diamilikku said...

Hanim : tunggu sat...la ni aku sangat sibuk..kesian takdak masa satgi..

Eza : ok..pas nih hang mai umah aku kalau..aku masak sup ayam ja bagi hang makan naaaa...

Lily : sib baik alesha jenis tak mengekor..tambah2 skrg dah ada citer feveret dia "alvin n chipmunk"..pasang je terpacak le depan tv tak gerak ke mana dah...

Diana said...

alolololo...manjanya aisy...hehehe
tapi aku rasa mmg boy manja lg dgn mak nyer kot...nisa mmg manja dgn aku but aku rasa aku lg lembut dgn idlan, dgn nisa aku tough sket...hihihi...

Diana said...

ieta...kalau tak plan nak tambah org yg boleh pakai walker...jawabnya hang kena beli walker lain la kot...tapi aku takut kalau walker baru ni dani suka, silap2 damia pulak nak jugak!hehehe

Diamilikku said...

DD : aisy memang sangat manja...nampak soft sungguh2 compared to kakak...heheheheh...bab2 berebut walker nih aku dah experience...alesha kalau asiy tido memang confirm dia masuk walker adik dia..tapi takde lah pulak time adik dia duduk dia pi pulun nak masuk gak...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin