Saturday, April 24, 2010

Simple Dinner


Hari jumaat kembali...masa untuk habiskan semua stok dalam peti..
coz sabtu n ahad will be at abah's house..so kalau tinggal nanti semua layu kan...
so memandangkan jumaat lunch time for gov sector panjang sket..
12.15 - 2.45 so saya pun cargas balik ke rumah..nak prepare bahan2 memasak..
senang balik umah nanti campak2 dalam kuali jer...
tgk dalam peti ada kacang buncis, carrot, ayam ada sikit lagi, kobis bunga sikit...
ada tauhu, ada terung...hurmmmm apa nak dimasak ehhh..takpelah potong2 je dulu..
balik kang pk...
petang saya lepak2 minum2 jap ngan kawan2 opis..lepas tu nampak langit mendung je terus cargas balik umah..tak sempat sampai umah hujan lebat dah turun mencurah ke bumi..
cancel amik anak2..terus balik umah..(takut anak2 basah nak masuk umah nanti)...
** sila ye marah saya sebab melepak bersama kawan2 dan abaikan anak2...heheh..bukan selalu**
terus bukak tudung...masuk dapur...menung jap...hurmmm...
goreng tauhu dulu ahh...leh ahh gigit2...



Hasilnya tauhu yang digoreng....hurmmm yummie...
lepas tu goreng terung...ikan bilis...
tumis cili...buat lah sambal terung n ikan bilis....
nyamm nyamm nyammm..tak sabar nak makan nih...
pembangkit selera...


Dah settle buat sambal terung duk pk nak buat apa ayam n sayur2 nih...
hurmmm..nak goreng ayam gitu2 je kah??? mcm tak sesuai nak masak banyak2...
last2 terpikir...hurmm..masak paprik ahh...mesti menarik kababooom kan...


so inilah hasilnya paprik ayam bersayur saya...
takde lah menarik sangat..tapi boleh ahh...rasanya memang lazat menjilat jari..
saya yang masak kann..haruslah saya puji masakan saya...
kami makan dengan seleranya....(without nasi ye kengkawan)..
kami meratah sahaja kesemua lauk2 ini..hehheheh..
atee...kata nak diet kan...so say no to nasi lah...
muakakakakakka..tapi tak kurus jugak lagi...
sedih dennnnn...


8 memo menunggu dibaca:

@e_da said...

kak sue apasal menu tu sedap2.. hmmm tgh lapo lak ni...kalau dekat leh terjah.. hihihi

Tinta said...

kak su dah nampak susut okkay..maknanya usaha membuahkan hasil.teruskan usaha mendiet.hehe=)

Diamilikku said...

eida : tu lah kalau dekat leh kita buat mini2 gathering masak2 makan selalu kan...huhuhu..nak buek camno...jauh memasing..jumpa pun lum penah..

Ana : pandai lah dia..nak bodek lah tu..susut tang mana ntah..(dalam hati syok niiii)..hahahha

ietafakyra said...

wah! sungguh best masak2 begini, i loiikkkee. sabar la sone, tak lama lg tu kuruiihh la... pelan2 kayuh yer? :D

Diamilikku said...

hehehhe...aku akan bersabar selagi termampu....muahahahahah...tak larat tahan kaluuuu...aku tinggalkan lah diet aku nih.....

Aleeya said...

menggoda sungguh rase nak try masak je utk dinner mlm nehhh huhuuu

Tinta said...

laa..sungguh ni..membe2 hat jumpa kat anjung keli pun kata lain.hehe.syiokk la tue.

Diamilikku said...

Yaya : sila2 try..dah berjaya sila post ke blog ehh..

Ana : yo lah tuh...trimas yer dik

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin