Saturday, April 24, 2010

Yuk Berlibur.....

Indahnya hari minggu kami...
sebelum bertemu owan dan maktok..kami menghabiskan masa berlibur sebentar..
destinasi dituju...TESCO...ada sedikit barang keperluan yang hendak dibeli...
bahagia melihat wajah2 suka ria dan ceria anak2 sewaktu di dalam kereta..
Aisy manis di baby seatnya..sementara alesha seperti biasa..
lasak ke hadapan dan belakang mengikut hatinya...
Tapi sesungguhnya saya gembiar melihat alesha semakin menyayangi adiknya..
tiada lagi aksi2 ganas yang menakutkan..hehhehehe

Kami tak lama di tesco...lebih kurang setengah jam sahaja...
membeli barang2 yang diingini..kemudiannya Big Apple menjadi habuan untuk Alesha..
ermmm (ummi nya juga ya)....dari Tesco terus ke rumah abah..
menghabiskan waktu untuk owan dan maktok bersuka ria dengan cucu tersayang..
Aisy sempat habiskan semangkuk bubur nasi...alesha biasalah...apa sahaja makanan yang ada..
semuanya akan dirasa...dah selesai bersuka ria...masuk waktu asar..papa bersolat..
anak2 mandi dan bertukar pakaian..
meneruskan destinasi ke Pacific pula...hurmm..
ada apa ya di Pacific....
It's bowling time...
Aisy yang kekenyangan selepas menghabiskan semangkuk bubur plus susu..
terus tertidur tak pedulikan sebarang bunyi bising...
Alesha seperti biasa...membuat lawatan kerja ke segenap penjuru boling...
penat juga mengejar...tapi takpe...budak nak membesar...
first game saya berjaya kalahkan mr papa...
tapi second game saya dah hilang rentak..dek kelaku alesha yang dah mula merengek..
(dia ngantuk sebenarnya..so asyik la buat perangai...)
terus habiskan permainan...kemudian bergerak ke tempat permainan kanak2...
A reward to Alesha...biar dia main sesuka hati kat situ..
selalu duk bising sangat nak naik train...nah ummi bagi kakak bawak sendiri train...
puas hati...6.30pm terus gerak balik umah..alesha minum susu..terus tido..
Aisy pun sama ketiduran....terus saya dan mr papa keluar bercenta di Giant pula...
membeli apa2 yang perlu...sambil beromantika d amour...hiks...
balik je rumah tgk si kakak udah bangun...merengek2 cari ummi...
haiyaaa...kakak ni laaa..
abah pun bising sebab tinggalkan anak...
muahahahahhaha....ummi dan papa juga yang kena...

12 memo menunggu dibaca:

lily azliyana @ mama zara said...

rmbut aisy dh panjang..makin cumel n ensem..alesha pon nmpak dh semakin matang as kakak..=)

amboi..berboling lagi ker..bestnyer....hehe

ietafakyra said...

owh! ini namanya hari jelajah hypermarket beb... hihihihihi... layanzzz!!!

mama_iris said...

alamak.....baca neh baru teringat barang dpr banyk dh habes....heheheh.....harus terjah jugak....

marinahunny said...

dh nmpk kehenseman aisy tu ..hahaha

Aleeya said...

men boling ke lesha tu?amvoi2 kemain lagik die yer, larat ke baling bola tu lesha hehehe

Diamilikku said...

Lily : kan dah panjang sikit kan...hensem ehh...ishh malu plak aiii..tq tq tq...

Diamilikku said...

Ieta : tu lah pasal...tiga sekali aku jelajah..sib baik takdak makro ngan carrefour...kalau tak harus semua aku jelajah

Diamilikku said...

Mama iris : harus terjah sekarang ye..kalau tak dapur tak berasap dowhhh..hehehheh

Diamilikku said...

Marina : ishhh jgn la puji dia hensem..malu aii tau..hehehhehe....nanti tahun ni saya raya dungun..promise ehh kita jumpa...

Diamilikku said...

Yaya : alesha tunggu nak challenge kakak damia jer...hehehhehe...harus dia tak larat noks...risau tau takut jatuhkaki dia...tapi ptetap pulun nak pegang jugak

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

hat gambaq alehsa dok main ni tang mana tempat dia. awat aku mcm x pernah nampak pun kat aloqstaq

Diamilikku said...

Eza : kat pacific...tingkat 3....lepas dari gulatis tuh...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin