Tuesday, April 27, 2010

Part 2 : Kalau nak ------ kenalah ------


Kalau nak ----- KURUS ---- kenalah berkorban kannn..
huhuhuhu....chaiyoookkk...ini menu lunch saya hari ni..
tak yah pelik2 memang takde nasi pun...alhamdulillah..dah tiga minggu saya tak amik nasi..
tapi bukan berterusan la...ada la sekali dua amik tapi dalam portion yang sket sangat2..
ari ni lunch saya bersama bersama mr papa di anjung keli...
dah nama pun anjung keli kan..maka haruslah amik ikan keli u olss...
ikan keli bakar sekor...sambal tempe+kacang panjang+tauhu+kacang tanah...kerabu kacang botol...hurmmm..sedap u olsss...
walaupun tanpa nasi..tapi burpppppppppp alhamdulillah...
mengenyangkan....petang ni rasa mcm nak gi main netball..pastu balik singgah pasar malam..
beli lauk2 basah untuk masak memasak...hurmmm..menariks tuh...
tapi nak masak apa ehhhhh...

alesha suka masakan berasaskan sup....
buat sup fucuk ngan tauhu plus sayur2 ahh kot...
mesti alesha berselera makan..
ummi pun leh tumpang semulut...
yeayyyyy !!

14 memo menunggu dibaca:

Aleeya said...

erkkk 3 minggu tak makan nasi, klo aku gigil2 dah ni sue..takpe ke tak mkn nasi?so bf baby camne?

Diamilikku said...

yaya : den mana BF baby...baby 35 hari je bf lepas tu tak nak dah..pandang pun tak nak...so skrg susu udah kering...

aramis2177 said...

waaaa sone: leh tahan noo perut xmakan nasi..kalau kak farah laaa...iskkk....terus masuk angin kalau xmakan nasi...rasa xpuiah takat meratah lauk saja....kena gak makan nasi.....hishhh...

@e_da said...

kak sue,.. jgn lupa kongsi menu diet tau... dugaan tak mkn nasi mmg berat kan..

Diamilikku said...

Kak farah : boleh...sebab memang kenyang...siyes...dulu sone pun kata tak boleh jugak..sebab sayangkan nasi punya pasal..tapi bila dah try..okay jer...alhamdulillah...

Diamilikku said...

eida : takde menu pun..main belasah jer...yg penting tak amik nasi jer...

fham5579 said...

dlm byk2 tu aku tertarik ngan kerabu tu..mcm sedap ja nampak...
lagi satu bab nk wat sup fucuk kt alesha tu ye ke umi semulut ja..cukup ke umi....hihihi

Diamilikku said...

hahahahha...nanti hang mai perlis kita pi lunch kat sini naa....hang boleh makan apa je kerabu....beb...aku cakap je tumpang semulut..harus2 semangkuk..dah nama pun sup kan..takde hal punya aku belasah

lily azliyana @ mama zara said...

bilalah sy nak start berdiet plak ni..berangan nye ade, usaha tk mula2 lagi..mcm tak sah satu hari tk dpt makan nasik..=p

zue @ annaleeya said...

uihhh... semangat nak diet eh?? akak pon cuba diet gak nih... tp tak tahanla... nak gak mkn nasi... huhuhu....

Diamilikku said...

lily : haa dulu akak pun mcm lily gak..berangan je banyak usaha sekejap berenti...tapi kan kali ni memang kuatkan semangat betul2...sebabnya geram tgk badan yang semakin bertambah2 kilonya

Diamilikku said...

Kak Zue : cuba jaya kak..kalau cara mcm nih masih gagal jugak lepas nih back to normal lah jawabnya...hehehhehe

Diana said...

aku bg sokongan moral..go go go!

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

aku besa makan kat anjung keli tu. mmg kebanyakan ikan keli noh. aku sgt la x blh tahan kalu x makan nasi. tera dah makan pun lepas tu kebuloq lagi.apa2pun moga hang kembali ke bentuk asal zaman skolah dulu.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin