Thursday, April 22, 2010

kasut

Minggu lepas dalam duk sibuk exam..tak sempat melawat blog kengkawan..
sekali bila melawat blog SHA MAMA TINA terkena la pulak tag pasal kasut....
so hari ni since tak berapa banyak tugasan..maka saya pun merajinkan diri mengambil gambar2 kasut dan seterusnya menghasilkan entry ini...sekadar mengisi masa lapang dan terluang...

Okay..kast pertama dalam gambar diatas..kasut yang saya beli kat Seri Petaling..masa tu kasut yang saya tengah pakai rosak..dan saya tak bawak kasut lain..nak tak nak terpaksa lah beli kasut tu..sangat murah RM22 sahaja...san sekarang kasut tu lah saya pakai ke sana sini dah nak rosak pun..
Kasut no 2 pula saya beli di Mesra Mall Kerteh masa balik nikah abg ipar saya..saja je nak memudahkan urusan kuar masuk umah di hari kenduri since saya tak bawak balik kasut lain..juga murah berharga RM29.90..
Kasut ke3 tu pulak kasut yang saya beli di tesco..saja suka kasut tu sebab warna ungu..tapi jarang pakai pun..hehehhehe...
Kasut ke 4 pulak kasut harian saya ke kerja..warna hitam..sesuai dengan semua baju...senang...nak match...saya beli kat The Store Kangar..saya akan pakai kasut ni sampai rosak barulah saya beli kasut kerja yang lain..
Kasut ke5 pulak dah lama saya beli..jenis timberland..memang saya sayang sangat kasut nih..saya cuma pakai kalau gi outstation urusan kerja saja..
Kasut ke6 tu kasut santai2 kuar2 malam2 ngan mr papa ngan anak2...simple...
Yg tiga nih pulak..kasu t sekadar hiasan dalam rak kasut..hehehhe...
yg paling tinggi tu jenama primavera...ada kot sekali dua pakai...pastu duk simpan je..tinggi sangat kot tak selesa nak jalan..masa nak beli dulu tak pk..hehehhe..skrg pun dah agak2 mcm nak rosak dah kasut tu...ada a few lagi koleksi primavera..tapi ada kat umah abah..tak dapek nak amik gambar...
yg pink tu pulak saya beli lepas habis pantang alesha..suka tgk design dia..cuma bila pakai baju ala2 pinky je saya pakai kasut tu...kasut sukan tu lagi ahh..pakai sesekali je bila ada senam robik..hehhehe..memang dasar malas bersenam...

alhamdulillah..selesai hutang tag kasut saya..
so terpaksa la saya tag pula mereka2 yang bertuah ini...

1) KAK MIN
2) KAK FARAH
3) KAK SHAF
4) IETA TAJUDDIN (fomfuan kaya mesti kasut mewah2) hahaha
5) DURRA
6) HANIM
7) SUE SM
8) NADD
9) DD DIANA
10) KAK TINI...

9 memo menunggu dibaca:

Aleeya said...

canteknya kasut kaler coklat yg bunga sekuntum turrr

Diamilikku said...

yaya bukan coklat...furfle...kasut tu kain...so tak nampak furfle nya sangat....primavera alamanda ye lokasi dibeli..dekat dah dengan tempat yaya

aramis2177 said...

uishhh..banyak nih kasut sone.....tp yg paling lawa hat plg tinggi yg primavera tuh.......cantikkkk!!!!!!!!! tag kak farah ehh...nanti i pi selongkaq lemari naaa....

TiNiE said...

weee...kena tag!!!
ok ok tgh takdak idea nak bikin entry, kasi zassss...zasss

Diamilikku said...

kak farah : rugi beli kasut tu sone tak pakai..la nih dah nak rosak dah..huhuhuhu...

kak tini...sila zassss

fham5579 said...

aduyai..tag2 ni aku lemah psl aku ni x pandai menulis..pastu kan aku dh 2 thn berturut2 ni peknen so kasut aku adalah sgt limited to kasut2 yg hnya sesuai utk peknen lady (xdk tumit naih) hihihi...adala cita skit psl kasut nnti kalau ada masa aku wat...

Diamilikku said...

buat je hanim...tak kisah kasut apa pun...selipar bodo pun takpa..hehehhe

Baby Lyana said...

aiyaa!! malaihnya.......
takper nanti free2 akak buat yer!

ietafakyra said...

uiiishhhhhhhhhhhhhhhhhh! ni sorang lagi, sja la nk suh aku pi slongkaq lemari2222. wei, mana da kaya... cukup makan pakai ja. hang ni propa sungguh nooo! nnt ada kelapangan akan aku reply. hat beautiful blogger pun aku tk dan buat lagik. :(

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin