Monday, April 19, 2010

habis Aisy...Ummi pulak...

Ni lah wajah2 aisy mifzal yang kedemaman minggu lepas..
di saat2 ummi sibuk duk study nak exam....mulanya just flu je..
pastu followed by batuk2...bawak gi klinik kesihatan unimap...
doc cakap unimap takde ubat batuk for infant..dah frust dah dengar..sebab nak kena bawak gi alor setar ahhh..tapi otak duk pk nak exam...last2 depa cari dalam stok..tgk2 ada..alhamdulillah..
lega di situ..balik tu bagi ubat aisy tido...sampailah kul 1 ummi duk sibuk study..aisy bangun..
(Sila notes ye gambar2 ini dirakam jam 1 pagi)...check temp panas 37.7...aduh la..
bagi ubat..tampal cool fever..pujuk2 bagi tido..tak nak jugak..duk sibuk merangkak...
last2 ummi terpaksa tutup lampu..masuk bilik n tido...esoknya bangun gi amik exam..blank n blurr..huhuhu..jawab je apa2 pun...lepas exam..balik umah tgk asiy...mama dia kata tak nak duk..
asyik merengek2 jer...alahai sian anak ummi...ptg tu balik umah abah dengan achik..
hari sabtu nampak mcm ok tapi aisy batuk agak menyesakkan dengar..
malam tu tido aisy muntah..kuar kahak..so cakap kt mr papa..kena bawak gi jumpa dr guna jugak..aisy just makan ubat batuk je..ubat pecah kahak takde..so ahad pagi terus gi PMC..
doc kata tak berapa teruk..cuma monitor dalam tempoh 3 hari..doc bagi antibiotic dengan ubat pecah kahak..plus ubat titik hidung...petang semalam tgk aisy dah okay dah...
pagi nih aisy dah ceria dah..alhamdulillah..
tapi ummi pulak mula rasa gatal2 tekak..batuk2 yang pedih...adoi laaaa...
sabar ye ummi...


9 memo menunggu dibaca:

Aleeya said...

ala siannye die..get well soon ye syg..

@e_da said...

hmm skrg mmg ramai yg demam kan kak su.. mika demam n selsema jugak... tgh malam mesti meraung sebab hidung tersumbat takleh tido... huhu hope kak su n aisy cepat sembuh...

@>--ummi zahra--<@ said...

biase lah tu sue..kadang2 anak berjangkit dari kite..dan kekadang tu, kite pun leh berjangkit dari depa...hihihi..semoga cepat sembuh yer aisy n sue..

Naddiea said...

biasa la sone...tara anak nk besaq kan..macam2 la sakitnya tp bila dh besar sket dlm 3 tahun tu okay dah..umi kena banyak sabaq la nooo

zue @ annaleeya said...

sian aisy... harap aisy cepat sembuh...

d u r a said...

ololo..ciannya aisy..
takpa la demam tu kan salah satu reaction untuk melawan bakteria2 jahat neh.. cuma kena monitor la jgn panaih sangat ok.

Diana said...

laaa...siannyaaaa...aku takleh tgk budak2 tak sihat ni...kdg2 org tua ckp budak demam nak boleh buat benda baru(jgn boleh adik dah ler...hehehe)...but musim sama ni...get well yer aisy

ietafakyra said...

mmg musim penyakit berjangkit terjangkit and kuih bangkit skrg nih. naik rimas aaiihh. even kita jg bersih2 pun benda nak mai dr mcm2 tempat kan, so virus tu mmg dh ada dlm udara...antara nak kena dgn tidak la. tcare beb, semoga cepat sembuh.

fham5579 said...

la ni mmg wei penyakit mai mcm2..kena kita tua2 ni xpa la kalau budak2 mmg risau...semoga dipelihara la semua nya kan...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin