Thursday, July 8, 2010

Ayuh naik kereta ku.....

Beberapa malam lepas..
kami ke kuala perlis...
saja jalan2 plus mr papa nak jumpa kembarnya..
Nizarudin yang ada game Kl Plus vs Perlis..
since dia menginap di Putra Brasmana..
so kami decide gi dinner area2 situ sementara tunggu dia selesai briefing...
tapi as soon as we arrived...alesha dah nampak kereta kuda ni bawak org jalan2...
terus dah meminta2 nak naik kereta kuda...so saya pujuk cakap kita makan dulu..
nanti naik...dan memandangkan dah janji kan...tetap la kena bawak naik jugak...
Memang sangat mengejutkan sebab alesha tak takut langsung all the way kereta kuda to berjalan2.....Aisy pun kemain suka lagi duduk di ribaan papa...
bergelak2 kesukaan..tambah2 bila kuda tu langgar lubang ke kan..(sure terhentak terhenjut2)...lagi la aisy suka gelak2.....kiranya sepanjang jalan memang aisy gelak je lah..
beza ngan kakak...dia suka..tapi tgklah emosi dia bila kita bawak naik..

Muka stone takde perasaan...memang susah la ini budak...
dia suka..tapi tak reti nak tunjuk dia suka...
memang sah2 anak ummi...muka mencuka ja...
kakak..senyum la sikit....hahahhaha..
cuma satu je dialog dia yang saya tak tahan masa naik kete kuda nih..
"ummi..jom pi umah mama..pi kat achu"...
hahahaha..dia ingat naik kete kuda tu boleh pi mana2 suka2 hati ke..
sah2 la kuda tu untuk attract pelanconng tempatan dan luar..so ada dah route yang dia kena follow...alesha boleh nak buat route sendiri...
hurmm..ke alesha nak suh ummi beli kereta kuda untuk buat gi jalan2...
apa spider blue ummi tu tak cukup best ke untuk jalan2...
:)
dah habis satu round...alesha masih tak puas..
so owner tu bagi can alesha duk terus atas kuda...
ingatkan dia takut ahh...
okay je duk situ...seronok pulak tu tak nak turun...
bila dah turun tu..mulut duk bising lagi...
nak naik lagi nak naik lagi....
hurmmm memang jenuh pujuk la kiranya...
alesha alesha...makin besar nih makin macam2...
tapi takpe..tetap kesayangan Ummi.

10 memo menunggu dibaca:

zue @ annaleeya said...

wahhhh... best eh alesha naik kuda... klu airel takut tau..!! heheh!!

Diamilikku said...

Kak Zue : dia muka cuak..tapi berani...kiranya berani2 takut lah..hehehhe

iEtaFAkyR@ said...

aku rasa dia tgh confuse lagi tu... betoi ka aku naik kuda nih. cemana leh jalan2 cenni. budak2 kan dh byk akai, so ada ja yg bermain dlm kepala dia. sbb tu la ala2 stone ja kot. tk reti nk tanya lebih2.
rasanya betoi gak mcm kak zue ckp tu, sesetgh budak mmg takut. but anak aku belum cuba lagi... aku pun tk tau. hihihihii

Diamilikku said...

beb : bila balik umah..hang tau dia duk tiru cara kuda tu jalan...duk hoping2..siap buat bunyi lagi...haru sungguh la anak aku ni

@e_da said...

salam.. kak su jom join giveaway mika...:)

Aleeya said...

sue, baninye lesha...tak takot dia eyh..klo damia tu da mencebik je tuhhh

fham5579 said...

mesti mr papa depa ni suka ber foto2 ni kan...sengih ja dia bila kena snap2..laki aku kalu mau control abis ala2 'tlg jauhkan camera dr saya'....malu la konon

Diana said...

wahhh..naik kuda!depa tahan ka bau kuda tu?nisa kata BUSUK!hehehe

aramis2177 said...

wahh..sungguh berani anak dara mu nih!!!! xtakut langsung dia noo.....ka muka stone dia tu muka heran kaa muka takut kaaa muka teruja??hahhahaa......

@>--ummi zahra--<@ said...

seronok nya alesha naik kete kuda..
betul lah sue..alesha mmg susah senyum kan..tak mcm aisy yg sgt pemurah dgn senyuman mcm papa dier..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin