Tuesday, July 27, 2010

Tertunai Hajat Di Hati


Ptg semalam..saya punya status di FB :

thinking of goreng cekodok pisang dengan sambal sardin untuk berbuka...simple2 jer..pastu baru kuar nak makan heavy2 pun....okay tak Nazmizan Muhammad

Tapi hampehh...hubby ku langsung tak layan...dia tgh kursus..tak leh on FB..
tapi bila saya sms pesan beli pisang emas ngan sardin..balik2 tgk dah siap beli..maknanya apa ya kawan2...maknanya nak makan la tu...kan kan kan..hehhehehhe....

So inilah hasilnya...hehhehehe...
cekodok yang digoreng sampai hitam..sedappp ooo..makin hitam makin saya nampak cantik pulak...pastu sambal sardin yang sedikit masin..huhuhu..
dah posa kan..terlebih letak garam pulak..tapi takpelah...sedap jugak..
and dua mug milo panas...
dah azan..mengadap kami berdua (anak2 gi jalan2 ngan mama n abah diorang ke alor star)..
so aman damai menikmati cekodok panas yang sangat lazat sebab dimasak ngan penuh kasih sayang....hari ni hubby puasa lagi..
saya pulak sudah angkat bendera..hehehhehehhe....
sayang nak makan apa sayang...
bgtau nanti love masak k...

12 memo menunggu dibaca:

mama_iris said...

bagusss...bini sapa la ni.....cekodok mmg sedap hitam2 mcm tu la...kalo goreng kejap dah angkat tak umpphhhh......hheehhe.....hari ni plan nak msk apa plak?

Diamilikku said...

tunggu request plak..geggee..semalam ikut tekak bini..hari nih ikut tekak hubby plak

Diamilikku said...
This comment has been removed by the author.
iEtaFAkyR@ said...

wah! nmpk sgt sedap okeh yg hitam2 itu.... ish, aku lak yg tringin. :D

Diamilikku said...

ieta : sila buat..senang ja...sambil tgk tv aku buat...hahahahah

@e_da said...

kak su kalau cekodok pisang makin hitam la lagi makin sedap.. i likeeeeeeeeeeee

zue @ annaleeya said...

somi akak suke klu cekodok itam2 gitu... bestttt.....

@>--ummi zahra--<@ said...

sedap nyer cekodok hitam..mmg feveret kite gak lah..

Yan said...

err sambal sardin wat cicah ngan cekodok tu ke?? hehehehe...

terliur plak nak makan cekodok pisang... ish ish.. tingat ofismate dulu wat cekodok pisang sangat2 sedap.. dia guna gula melaka..

Mrs SM said...

klu masak dgn penuh rasa kasih syg mmg rasa puas hati walau menunya simple aja... best2...

ak suka mcm tu.... loving gitu....

Diamilikku said...

eida n kak zue : hitam hitam si cekodok pisang..sungguhpun hitam rasanya manisssssssssssss gitu...hehhehe...

Mimi : menu paling simple kan....feveret alesha nih...

Yan : haah...cicah ngan sardin..macam makan lempeng ngan sardin atau sambal bilis ahhh...

Sue : kannn..masak dengan penuh kasih sayang kalu goreng ikan masin pun sodap

Diana said...

1st time aku tengok cekodok pisang makan dgn sambal sardin...hehehe...aku pun suka cekodok itam2 nih, garing luaq dlm lembut...yum yummmm

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin