Friday, July 30, 2010

Satar owhh satar....

Skrg nih..saya ngan mr papa..
ada buat bisnes kecil2an..
saja je takde niat pun nak berniaga..
tapi memandangkan bila kami sendiri makan rasa sedap..
terus rasa nak jual..haa itulah punca kami terjebak..
jual apa??
ni hahh...
SATAR...
(eza harap hang dah kenai n tau apa itu satar ye)..*wink wink*

Satar nih memang makanan orang2 di pantai timur kebanyakkannya...
isi ikan yang dicampur ngan kelapa dan cabai (lada)...dimasukkan dalam daun pisang..
buat bentuk tiga segi then di bakar...sedap sangat dimakan panas...
kalau ke kuala kemaman..saya ngan mr papa akan makan sesungguh hati..
masa pregnantkan aisy saya memang teringin sangat2...
punyalah susah nak dapat..tapi akhirnya dapat jugak..
RUJUK SINI
Satar nih memang sedap sangat2....dan baru2 nih balik terengganu....adik ipar saya kenalkan satar segera...which is di balut ngan kulit popiah...
kami beli 2 peket (satu peket ada 24 biji)...terus goreng makan memang sangat sedap...
bincang pi mai pi mai ngan mr papa..terus decide nak jual kecil2an kat sini...
pasaran tertutup ja pun...
kami order 50 peket...alhamdulillah..dua hari habis dijual...
pastu order lagi 50 paket...dah 30 habis dijual..skrg tinggal 20 peket je..tu sekejap je order duk masuk...memang mahsyuuuukk aahhh..
ramai yang beli sebab sata nih frozen food..bila2 teringin leh goreng...
kalau tetamu mai terkejut tergempaq pun senang amik goreng je....
sekejap je siap..rasa pun sedap...takde la tetamu datang minum air kosong je kan..
hehehehhehe...

owhh entry nih bukan entry bisnes yer..saja je..nak bgtau apa itu satar...
hehehehheh :)




15 memo menunggu dibaca:

@>--ummi zahra--<@ said...

ala..satar tu mmg feveret kite..boleh makan banyak tau..tak nak terima tempahan dari kajang ker..??huhuhu..boleh lah..

mummy_ayu said...

emm..tak pernah tau & makan satar pun,kena try nie

Diamilikku said...

mimie : alahai..jauh sangat lah...nak pos susah..huhuhuu..takut rosak....

Mummy Ayu : memang kena try...sedap tau

mama_iris said...

berapa akak jual???

Diamilikku said...

mama airis : RM8....tapi akak tak jual by pos...sebab takut rosak...jual kat sini2 je

@>--ummi zahra--<@ said...

ala..tak nak turun kajang ke kl ke..leh bagi..hehehe..mmg suke giler ngan satar ni..time bulan pose jelah jumpe satar ni kat bazar..

Diamilikku said...

mizan baru gi KL semalam...hurmmm..nanti lah kalau ada gi kl lagi su inform k...

fham5579 said...

wei awat lambat buh entry ni, kalau tau leh kirim kt mizan bersempena dia mai isn ni...leh aku n shera pekena plak..aku penah rasa tp mcm x sedap..xtau la hat org tu wat x sedap ka apa...

ann @ hatiberbunga said...

wah.. satar..!
lamanya x makan.. huhu..

@>--ummi zahra--<@ said...

yeke..xpelah sue..maybe next time..tq sue..

Diamilikku said...

Hanim : mana lah aku terfikir..kan ke aku kata..nih entry nk bgtau kat eza apa itu satar je..hehehhe..bukan nak prmote jualan pun..

Ann : silalah cari...hehehehhe...

Mimie : next time kay..insya allah ada rezeki tuh

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

satar kat kuala kemaman pun best giler

Tinta said...

breakfast kami yang macam samosa tu satar ke???

Diamilikku said...

Kak Rose : haah....yang kat kuala kemaman memang best...

Tinta : Tak bukan...yg tu memang samosa..tapi yang panjang2 tuh..kan ada cucoq badak samosa ngan popiah ...

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

baru nampak rupa satar ni..sone, leh order lagi x? nak rasa.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin