Monday, July 5, 2010

She's back....rumah tak sunyi lagi..yeayyyy

Aksi pertama kakak lepas sampai rumah je..
semestinya menggomol adik tersayang...
adik pun bukan main lagi mengekek ketawa...
adik nih satu feel dia tau...kalau kakak dia buat apa pun kat dia..
mesti dia gelak terkekek2....kalau saya buat benda yang sama mcm kakak..
muka stone je..takde perasaan...
itulah penangan kasih seorang kakak kan...
seronok bukan main adik bila nampak kakak..
padahal tengah nyenyak tido tu waktu kakak sampai..
terus segar bugar hilang ngantuk..
ye lah...2 hari kakak gi duduk umah owan ngan maktok..
adik keseorangan je....

Lepas tu duk berkepit je lah dua orang nih..
main sana main sini...
sampaikan saya suap bubur kat adik pun alesha duk agah2 adik lagi..
lepas tu yang si adik mengekek ketawa..habis lah bubur nasi tumpah ke lantai...
maka teruslah berlaku dialog ni...

Kakak : ala adik...bagi umpah ni...babab satgi...
Saya : kakak pi amik kain kat dapur lap cepat...
Kakak : issshhh...(tapi pi jugak amik kain)..

dah siap lap semua..saya suruh dia simpan balik kain..
Kakak : agi a-ih umpah agi haa..
Saya : tak tumpah dah la..kakak pi simpan..
Kakak : amau...

Takpelah saya biarkan aje..terus suapkan aisy...
kakak duk menari2 tgk kartun tv...yg adik seronok tgk kakak menari..
ingat kakak duk main dengan dia..gelak la lagi..so tumpah la lagi bubur..(tak banyak pun sikit je menitik ke lantai)...kebetulan kakak nampak..

Kakak : a-ih ni...umpah agi...umi tenok...(sambil tunjuk)...lepas tu dengan gaya makcik2nya amik balik kain lap tadi..terus lap balik...sambil bagi satu pandangan kat ummi...seolah2...haaa kan kakak dah kata..tak yah simpan kain ni...tgk adik bagi tumpah lagi...
haduhhh...sumpah saya geram masa tu...rasa mcm nak tangkap and gigit2 je alesha..keletah dia sungguh dah macam big gurl...padahal dia masih baby girl saya lagi...



11 memo menunggu dibaca:

Aleeya said...

jap je besar..bila ade adk biasenya dorg lagik cpt matured ..cam damia..ermmm..tumpah je ape2..dia men mengarah je.."papaaaaaaa momi cpt amik kainnnnn"..sentap mak nyahhhh..nama dia nak gi amik takdenya..bila paksa gak gi amik dia bagi alasan " alaaaa damia nak belom abis lagi makan ni." menjwb no. 1 huhhh

hajarus said...

hehehe... bijak nyer alesha niii... cam leh bayang jer alesha wat pandangan kat ummi nyer nih... ;d

Diamilikku said...

Yaya : tau takpe...bijak sungguh dia...tapi sangat tegas ok..kengkadang je manjakan adik...hahahahhaha...so yaya kena bagi damia adik ahhh..wink wink..

Hajar : hahahahhah....mcm mana boleh bayangkan ehhhh

@e_da said...

seronoknya tengok 2 beradik ni.. kak su bila dah adik budak mmg cepat matured kan..

iEtaFAkyR@ said...

syoknya layan adik main. rindu la tu lama tk jumpa... bebudak ni mmg cepat terasa depa kalo berpisah2 gini. nnt aku update entry anak2 "main" lak wei, smpai ibu naik ngok ngek jadinya. hiihhihii...

Diamilikku said...

eida : hehehhe..tu lah pasal...kurang sikit manjanya...tapi aisy pulak yang jadi manja..suka jeles ngan kakak..bila kak su tido peluk kakak...dia tolak kakak suh kak su gomol n peluk dia...

Ieta : hahahahah..update anak2 main takpe...jgn ibu ayah sudah...hahahahahhaha

Yan said...

heheh cam besh tengok aksi dua beradik ni.. mesti sok2 qis ngan adik diapun camni kan

Diamilikku said...

yan : haaa tau takpe...bila dah ada adik mesti mcm2 aksi nanti..yan sabar yee..tunggu adik qis kuar nanti yan alami sendiri

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

suka bila hg suh alesha amik kain dia merungut tp pi amik gak. mesti cumil kan. syok tgk gelagat bdk2 membesaq. dr tension terus x serabut even sumtime kita mcm nak pecah kepala dibuatnya

Diamilikku said...

eza : haa memang pun..buat muka tak mau mau..mulut duk mengomel bahasa dia..hahahahhaha

@>--ummi zahra--<@ said...

ala..sweet nyer..sgt touching tgk gmbr dua beradik ni sue..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin