Monday, July 5, 2010

Tak Susah Nak Bela.....


Dah lama saya tak memasak..
dapur pun dah lama tak berasap...
tapi semalam..mr papa teringin nak makan..
"abang teringin nak makan nasi la love...abang rasa nak makan je sekarang ni"
adoi laa...mcm tiap2 hari tak makan nasi...
ishhh hubby nih duk teringin mcm2 adakah sesuatu di dalam perutku...
uishhhh :)

Tapi tu la...tak susah nak bela mr papa..
walau dia teringin nak makan nasi..
tapi takde la request lauk2 pelbagai..
dia kata nak nasi ngan ikan masin je...
so mr papa masak nasi...saya goreng ikan pekasam...ngan bawang goreng..
pastu pecah telur campur bawang, lada hitam plus mayonese...
goreng telur dadar....then gi amik aisy kat umah mama diorang..
dapat pulak ikan goreng (kembung dua ekor) ngan cencaluk...
itu je lah dinner kitorang...
mr papa makan nasi bertambah2....sedap agaknya ngan nasi panas2..
aisy pun semangkuk gak habis nasi lenyek dengan telur dadar...

beruntung saya dapat mr papa..
yang tak de le demand nak makan macam2 yang menyusahkan..
apa yang mr papa request 10 minit pun leh siap dah...



13 memo menunggu dibaca:

Yan said...

samela ngan asben kite..
kadang dia suh masak nasi jek... pastu nasi tu dia goreng sendiri.. ni klu dia lapar tengah malam la

Naddiea said...

haa senang dpt cik suami camni kan..nasib baik cik suami aku pun sama gak cam mizan.kalo dpt yg order macam makan kat kedai pengsan la bini2 yg berkerja ni kan...haha..

notakaki:sone,baca tajuk hang mula2 td aku igt hang bela kucing weh..hehe.

iEtaFAkyR@ said...

wah! mmg senang bela. rasanya lelaki2 yg punya bini2 berkerjaya nih mmg memahami la... if not baik suh isteri dok umah n masak mcm restoran kan. hhhmmm... harap2 jgn la tetiba terubah selera nk demand cam mcm heh. :)

Diamilikku said...

Yan : tu lah...husband du pun kalau nasi goreng tu dia buat sendiri je...maggi pun..hehheheh...

Nadd : hahahahha...sian hubby aku kan..disamakan ngan kucing...umah aku tak leh bela kucing..sebab aku tak suka walaupun alesha ngan papa dia suka...

Ieta : tu lah pasal...sebab tu aku tak mo jadi housewife lagi..satgi mesti order makanan menjadi seperti di restoran...hahahahha..tak larat occay

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

ikan pekasam dgn nasi panas2 tu paling umpphhh.

same goes to laki aku.. telur dadar dgn kicap pun on...tp aku lak yg kesian tgk dia mkn centu

mummy_ayu said...

lauk yg simple simple tu yg best tu..senangnye dpt hubby yg tak cerewet..

Diamilikku said...

Eza : nasi panas makan ngan apa pun sedap...betoi dak?? sebab tu org dulu2 yang susah..nasi panas2 ngan ikan masin cubit sorang sikit je pun dah layannnnnnnnnnnn dah...

Mummy Ayu : alhamdulillah...hehehhehe...

Mrs SM said...

betoi2 sng bela.. utg dpt suami mcm Mr Papa...

cam Mr SM juga la mudah. ikan kering atau ikan rebus pun x pe... janji kena ngan selera... kena ayaq asam skit... adoiii... tp ayaq asam laki aku yg buat.. hehehe sbb dia bt ayaq asam siam....

hanim besa dh la mkn....

Diamilikku said...

Sue : cuba hang tepek resepi ayaq asam siam..aku nak jugak rasa

aramis2177 said...

baguih2....mmg senang bela betui! sama laa ngan abg cd..buh la apa pun atas meja...sumer dia makan....alhamdulillah sone noo..pt laki yg mcm nih!

Diamilikku said...

kan kak farah kan..tak yah la susah2 tiap2 hari nak masak gulai, ayam masak merah, dalca, daging rendang..sesekali je kita makan besar..yiiiihaaaaaaaa

@>--ummi zahra--<@ said...

wah..sdp nyer lauk mkn malam..sgt menyelerakan..
huhuhu..lame tak mkn ikan pekasam..bile nak balik kedah ni..hehehe..
mizan sgt memahami isteri die yang bekerja kan..

fham5579 said...

sj pun wei...menu2 camni actually lebih sedap..kdg layan yg heavy2 ni naik cemuih...
haa ada kot no 3...hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin