Monday, November 10, 2008

Cerita Alesha

Gambar ini tiada kene mengene ngan entry..saja saya letak..sebab saya suka senyum senget puteri saya ini

Alesha dah pandai merengek2 sekarang..
mungkin sebab dia dah besar kan...
sekarang ni kalau saya buat tak tau kat dia..
confirm alesha akan mula merengek dan seterusnya menangis...
Dan rengekannya pasti berbunyi memey-memey....(bukan memey artis yang sedang hangat occay)
kadang2 akan berbunyi uuuuummmmmeeeyyy...maaammaaaa.....
tapi alesha tidak menyebut papa or ayah or bapak or daddy....
(mr papa jgn marah n menjeles ok...u tau kan alesha akan cari ummi dulu)
CTH : semalam...dek kerana terlalu letih saya tido ngan nyenyaknya..pastu alesha terjaga n mula menangis...saya malas sangat2 nak bukak mata..nasiblah mr papa bangun n bg alesha minum air suam...lepas tu..mr papa angkat alesha fromn her katil to our katil...mr papa coba nak senyapkan alesha n bagi dia tido..tapi GAGAL...alesha terus berpusing2 sekejap ke arah saya..sekejap ke mr papa..tapi at the end pasti turn kat saya balik...saya sedar tapi saja je buat2 tak peduli...last2 dah hampir stgh jam mcm tu..saya pun pusing n peluk alesha...
usap2 kepala...kiss kiss alesha...tak sampai lima minit...alesha LENA dalam pelukan saya...
kala ini saya n mr papa berbicara menggunakan bahasa isyarat...
punyalah kelakar masa tu..tapi duk tahan gelak...takut alesha bangun..
antara bahasa isyarat nya..
**saya tunjuk diri saya with tumbs up..then tunjuk kat mr papa with thumbs down..**
hehehehehehhe....
lepas alesha dah lena..masukkan kembali dalam katil..then barulah kitorang gelak...tapi still behave...

--------> entry ini sekadar nak menjeleskan mr papa occay <--------

8 memo menunggu dibaca:

Dj Epoi said...

Salam....heheheh Dia merengek nak adik kot ahahahahah!

Apa lagi Bro Mizan? heeheh......heeeeeeeeee......heeeee

*SiRibenMerah said...

alahai anak ayang nehhhh...
mbammmm mbammmm je...
dia da leh bunyi ayang ke blom neh??

Diamilikku said...

Dj epoi : Mizan kata dia dah ready..tapi rezeki belum berpihak lg...hahahhahahah

SRM : ayang??? sory..sapa ayang..dia tak kenal la...almaklumlah kat umah owan cuma ada owan, maktok n acik je lepas dia baik demam....lallalalalallala

Aleeya said...

alahaiii dak comel ni meragam nape nehhh..oppppsss alesha pon pandai sebut memey ehhh, hahahaha...tomeila alesha nehh, rasa nak angkut balik jek hahaaha

MyAishah said...

akak!!!!!
rase tak sabar nak kawen niih..

=p

Diamilikku said...

aleeya : haah..sampai owan dia pun duk sebut2 memey je...(refer tu me lah kan)

Dik Aishah: aippp..sabar2 ehhkkk..jgn nampak sisi seronok je kawin nih..prepare yourself for sisi yang tak best jugak..

MariaFaizal said...

Akak agree dgn Bro DJ! Mcm tu lah Adam merengek2 sblm pregnant kan Ayesha :)

Diamilikku said...

owh kak maria..very notty ahhh you...
sabar okay....tgh berusaha ngan gigihnya ni

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin