Monday, November 17, 2008

Hari Minggu Yang Indah

owhhh nikmatnya hari ahad saya bersama mr papa..
sebenarnya saya demam..demam sungguh2 siap menggigil2 lagi...
dari kul 12 tgh hari saya tido kat umah abah..of course lah dengan alesha tersayang..
kul 3.30 baru jaga..tu pun sebab alesha nangis nak susu...
so since susu alesha di umah abah dah habis..bancuhan terakhir saja yg tinggal..makanya saya terpaksa gagahkan jua diri yang tak larat ni untuk balik ke kuala perlis semula...
sebelum balik sempat ahh makan nasi sikit..
tapi cannot go ahh..tekak rasa tak berselera je...tak leh terima...meloya jer rasa...
so on the way balik tu ... dalam kepala duk terbayang2 roti bun letak ais krim...
uhhhh sedapnya kannnn.......saya dah dua tiga hari teringin tau..
tapi mr papa buat donno jer...ajak gi giant pun dia tak nak...
tapi selepas diugut (ugut apa tak leh ditulis...tetttt rahsia kerajaan)..hahahha..terus kitorang gi beli kat Hafifah Kuala Perlis..
Kitorang beli bun panjang (bun hotdog) plus aiskrim fantasia mawi..dua flavor vanilla n strawberry...
Sampai2 umah jer...solat sumer..terus mr papa potong aiskrim n bun...saya plak bz suapkan aiskrim kat alesha..dua mangkuk okay dia makan...alesha terus diikat dalam car seat lama yang sudah tidak muat sambil menikmati ais krim vanilla...
Ahhh nikmat sungguh makan ais krim n bun....sedapppp sangat....
Dah habis tu..mr papa cakap nak makan maggi..tapi saya taknak maggi sup..
saya ingat nak buat maggi goreng..tapi bahan sumer takde...
mr papa cakap..takpelah...love gi rehat biar abg yg masak maggi goreng..
best kan..saya nak masuk dapur pun dia tak bagi tau..segan katanya sy tgk dia memasak...
takpelah..since saya pun tak berapa sihat..landing je lah depan tv sambil tgk2 drama ngan alesha...Tgk2 pastu mr papa dah siap goreng maggi..biarpun maggi kosong ngan telur je..tapi rasanya marvellous yer...sangat sedap...pandainya mr papa goreng dengan resepi campak2 nya....hehehhe..pasnih boleh ahh goreng lagi..tapi kena make sure bahan2 mencukupi...dah kenyang apa lagi....laayan tv ahhh....


Us....santai menonton tv selepas alesha ketiduran...

6 memo menunggu dibaca:

eida.. said...

huhu hujung minggu yg sgt sweet gitewww..... romantikla kak...

Dj Epoi said...

Alahai....gambar yg last tu...bikin ehem...2 heheheheh

Diamilikku said...

eida : hehehe..sesekali buat entry jiwang sket...

DJ Epoi : hehehhehe...saja je bikin gempak..takde mende2 pun kan....cuma nak tgk sape lagi cerah jer...hahhahahahaha

Dj Epoi said...

Heheheh ..apasalah nyer... hahaah
Take care, jaga kesihatan,....jangan malas makan ubat tau?

MariaFaizal said...

Kasih mesti sentiasa dibaja...kan? Dan,(drumroll...)Pemenang nya ialah!!!! hehehe (I know you know kan Sue?)

Diamilikku said...

DJ :...uhhh bestnya nasihat..makan ubat tuh yang payah sket...tambah2 bila dah kebah nih kan..lagilah tak nak makan...

Kak Maria : hehehhehe..yup kasih mesti sentiasa dibaja...the winner?? errrkk tak tau lah...hahahahhahahahaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin