Thursday, November 6, 2008

Sedih Giler



Owhh tidak...
hari ini hari malang saya..(saya rasalah)..
Pagi tadi saya lewat ke pejabat..
Saya hantar alesha ke rumah pengasuh..kesian pengasuh dah rindukan alesha..
dah hampir dua minggu tak hantar kan..
Lepas tu saya ke pejabat mr papa (dia kursus so saya kena selesaikan kerja dia)
Nak kena dapatkan tandatangan n cop majikan untuk attend exam..
settle..saya pun terus gerak ke ofis..melilau punya lama nak cari parking..
nampak lah satu lot kosong..saya terus turn kete nak masuk simpang n parking kat situ...
by the time saya sampai elok jer pool car (kete polis) yang sangat bodoh..
masuk ikut arah bertentangan n terus park kat situ..
Rasa nak mengamuk pun ada..
terus kena maki free je....
Pastu terpaksa saya tawaf bangunan pejabat saya lagi...
then saya nampak satu lot kosong lagi..so bajet memang nak masuk ahh..sekali sedap je motor masuk parking n blah ngan selambanya...
tu parking kete..tapi sesuka hati je parking motor..
memang hangin lah...
saya terus blah n pegi ke opposite bangunan opis..hope ada parking..alhamdulillah..ada...parking kete..then terus jalan cepat2 nak gi opis pendaftar nak submit borang exam..
masa tu lah..kain saya tersangkut dekat no plat motor yang parking banyak2 kat depan opis..
angin sangat kuat kain saya mengembang2 jadinya tu yang tersangkut..
disebabkan saya jalan laju n nak cepat..saya tertarik kain dan akhirnya carik (koyak)..
huhuhu..sedih okay..
Koyakan itu di bahagian lipatan (susun kain baju kurung)..
memang tak berapa nampak kalau jalan..
tapi sebab saya tau koyak..
jadi saya rasa malu dan segan...
ni mungkin sebab saya maki polis ngan org motor tuh kan..
saya kan baik..jarang maki org..
sekali maki..nah hambik ko..
tuhan bayar cash..

**mood saya menyepi dalam bilik..malu seyhh nak kuar..kain koyak**

**Apa saya nak buat ngan baju nih ?? saya kira buang aja lah..lagipun dah lama..dah hampir 10 tahun...saya beli masa ada dinner kat UKM tahun 1999 (ini bukti saiz badan saya sama je dari zaman belajar sampai sekarang- memang chubby dan berisi..jgn mimpi ahh nak kurus)**

4 memo menunggu dibaca:

eida.. said...

alahai siannya akak.... takpe balik jahit pelan2.. syangkan kalo baju nyerr masih elok....

MariaFaizal said...

Yes Adik Sue..sometimes there would be days that nothing goes our way (some people call it 'bad hair day').Alamak...sayang nya nak buang baju yg dah 10 yrs tu (coz ada sentimental value).

Diamilikku said...

Eida : nak jahit pun tak leh..sebab bukan tertetas..tapi berlubang..hohoho...susah nak jahit lorrr

Kak maria: tu lah..tapi i nak ubah bad hair day jadi bad scarf day...hahahahha...

*SiRibenMerah said...

hehehe..
Umie neh kalo kalut2 sume jd pelik2...
hahahahaha..
sabar ye umie.. pasneh cuba bawak bertenang dlm sume perkara..
jgn alesha turun perangai umie dia cukup la.. pening kepala ayang nk layan nanti... hikssss...

Umie, I x balik ye arini..ade urusan sket.. =P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin