Wednesday, November 12, 2008

Kisah Alesha

ALESHA DAN REMOTE

Owh tidakkkkkkkkk..sudahlah sekarang ini saya terpaksa berebut channel dengan mr papa..lepas ni nampak gayanya bertambah seorang lagi peserta dalam pertandingan menukar channel tv...hurmmm..alesha sekarang dah pandai main2 remote...tak percaya ke??? betul...saya tak tipu lah...semalam..papa dia training mcm biasa kat alor setar..so tinggal saya n alesha je kat umah..saya pun biar alesha main kat atas karpet...ada ahh buku ngan toys dia kat situ..sambil saya melayan cite Sutera Maya...tetiba je alesha merengek2..saya ingat dia nak duduk dekat saya...so saya angkat dia letak atas sofa then bagi buku kat dia...tapi dia still duk bising2 cakap german sambil mata duk fokus kat remote...saya perhati je gelagat dia..lepas tu terus tangan dia mencapai remote n sibuk duk tekan2 sambil cakap german...

then saya terus amik remote astro n sembunyikan..tapi dia tetap tak puas hati okay..dicapai plak remote tv pastu duk bising2....kebetulan masa tu iklan...saya pun tukar ke channel 613...terus dia diam okay...mata bulat jer terpaku kat tv...owhhh noooooo....sudah terpengaruh ngan kakak tica nih...lepas nih habis ahhh..channel kartun je lah yg boleh ditonton....sangat merbahaya okay...Kakak Tica dia kalau dah tgk kartun hal2 lain sudah tidak dipedulikan...sangat addict ngan kartun...hurmmm..takkan lah adik alesha pun dah jangkit ni...?? musykil musykil....

11 memo menunggu dibaca:

eida.. said...

uihhh udah pandai tgk tv.. lepas ni kita sama2 tgk spongebob ek icha... hihihi

Diamilikku said...

eida: jgn gitu dong....nanti habis lah ummi dia takde can nk tgk citer lain kan

TiNiE said...

anak2 kak tinie sumer mmg redha..asal balik jer...otomatik mr.bean keudara...huhuhu mmg wajib bukak..kalau tak..perang dunia laa jawabnya...

Dj Epoi said...

Betul tu Tinie & Dia milikku....
Jangan harap ler....nk tgk citer lain petang2...
Ashik2 citer kartun+mr bean+ Atroman3 ......
Kekadang remort pon Robocop dan Sponge Bob Dj Epoi tu sembunyikan......
Tapi Kul 8 WAJIB kena tukar channel BERITA hahahahahha

*SiRibenMerah said...

hahahaha..
beli tv baru buh astro satu lagi..
lalalalala.. lesha buhsan tuh umie.. btw, bagus jugak ikut ticha.. nnt x de la gaduh berdua nk berebut channel. Owan le jd tukang tekan ch enam satu tiga.. hahahahaha.. siapppppp sedia la achik n papa..Ticha nye geng da tambah sorg =P

Diamilikku said...

Kak tini : aduhhh...susah lah mcm ni kan...nak kena ajar dari sekarang nih..saya percaya ada jalan penyelesaiannya...

Bro DJ : hahahha..sembunyi remote tuh yang tak tahan tuh...tapi kan mr papa (mije) tgk berita gak tapi bukan kul 8..kul 8.45 (sukan jerr)

SRM : no no no...akan kupastikan alesha tidak addicted ngan channel kartun...tapi kalau dia addicted gak nak buat camna kan..dah keturunan gitu

jeebsion said...

heh .. comey lah anak hang men remote .. jangan jadi couch potato dah bila besaq nanti noooo ...

shafa said...

mak aiii...
alesha...semangatnyer badan....!!!
berketak2...
goram den melihatnyer....

Aleeya said...

bijak2...alesha ape rahsia montel ni yer, anak auntie... damia tu cikeding jerk..cuba bagi tips sket...

Diamilikku said...

najib : anak aku yg comel itu lah yg aku nak hang buat photoshoot..leh dok??

Shafa : Hasyfa pun semangat gak kan..dah tu pandai angkat2 bontot..alesha nih takdenye nak angkat2 bontot...meniarap n terlentang n berguling jer..

Aleeya : sebab mama damia kan cikeding...so like mother like daughter lah kot

aramis2177 said...

Sone:
hehhehehhee...skrg baru kau rasa!lagu tu laaa kalaua da anak kecik sone oiii.....kak farah ni dah lama dah xleh nak tgk citer best2 yg kita minat sejak2 balqises tu conquered TV & Remote.....huhuhuh...tu kira ok tu dia xpandai tekan lg tuh...tunggu laa dah pandai nak tekan sendiri mcm kakak2 balqises ni...mmg kompom kita layan cartoon jaaa laaa!huhuhuhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin