Sunday, November 30, 2008

Selamat Sudah

Alhamdulillah....akhirnya..selamat sudah alesha disunatkan..
cerita pagi ahad kami bermula seawal jam 7.30 pagi...
Ke kuburan arwah mama, bersama mr papa n alesha..
sebelum diteruskan ke Pusat Perubatan Mahsuri, Bandar Darulaman untuk proses bersunat..
Jam 9 pagi kami sudah berada di PPM menanti kehadiran Dr. Zarina..
sempat juga bergambar...
Jom kita layan wajah2 SEBELUM Alesha disunatkan...

Di kaunter pendaftaran..register nama..since this is our first time here..so ada lah sedikit prosedur pendaftaran...tak lama pun...tak sampai lima minit daftar...
ceria jer wajah puteri kesayangan saya di pangkuan mr papa..
asyik bergelak dan bising je mulutnya...hehehhe...
baguslah gitu..senang prosesnya nanti kannn.....Ni plak di playland yang disediakan di PPM..walaupun tak pandai main lagi kan..
tetap pandai nak melompat2 nak slide turun...haissshhhh...macam tak tahu plak dia kat hospital..
tapi actually bagus kan konsep klinik or hospital yang mcm tuh...baru lah anak2 kita tak rasa takut..diorang ceria jer bermain sementara menunggu turn...dalam kul 9.30 Dr Zarina sampai..terus alesha dibawak ke dalam bilik..check temp. takut demam...bila everything okay..proses pun bermula...simple je sebenarnya...tak sampai seminit pun proses...
REAKSI ALESHA??? hurmmm..alhamdulillah...alesha nangis sikit jer...
masa dr letak jarum dekat tempat nak disunatkan..bila settle pakai pampers balik...alesha back to normal...

Ni lah..wajah SELEPAS Alesha..masa nih tunggu turn nak amik ubat...sambil2 menunggu tu alesha as usual minum susu...
Masuk je kete...zzzzzzzzzzzzzz...terus ketiduran...
letih agaknya kan...lega sangat2 rasa..
dah settle urusan2 yang perlu diselesaikan..
tapi kami tak terus balik ke rumah yer...
banyak lagi urusan yg perlu disettlekan...
antaranya ke Putera Medical Centre..mr papa plak gi check up kakinya...
sementara tunggu mr papa...
saya bawak alesha ke opis lama saya..
BH, Metro n NSTP di alor star...
nanti saya buat entry lain yerrrr...



7 memo menunggu dibaca:

*SiRibenMerah said...

alaaaaaaa..
ayang lupe snap pic dia pakai hood la td.. adeshhhh.. da slamat yek.. alhamdulilah.. gegerd ayang neh mmg gud gurl.. x nangis2 pon.. mmuahhhhhhh untuk alesha.

sabrosa said...

anak demok achik mestila gud gurl kan..hehe

MariaFaizal said...

Good girl Alesha...I think she was also a little bit nervous cause she knew it was all about her this morning.Alhamdulillah..everything went on smoothly.

Diamilikku said...

alhamdulillah..
ayang ngan achik nih duk berebut la plak...anak demok ayang la achik la...anak demok umie n papa la....
kak maria..alesha kena jadi gud girl to tackle adam...nanti ganazzzz2 kang adam lari plak

ei_da.. said...

wahhh alesha pun bersunat time cuti sekolah yerrr...hiihhi alhamdulillah selesai sudahh..

MariaFaizal said...

I think Alesha is very girly girl.Tengok dia pakai dress...mmmmmmuuuuuaaaaahhhhhh!

P/S:From 1st till Dec 5th, I'll be away from Internet Connection,so adik teruskan berkarya yea.Nanti balik holiday,i'll check out your blog.

Dj Epoi said...

Alahamdililah..shukur x 3

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin