Thursday, November 20, 2008

Cerita SMS

Kisah ini berlaku lingkungan jam 10.00pm ....
saya lepak2 ngan mr papa sambil nonton tv...alesha dah selamat ketiduran...
sambil lepak2..mr papa sms seseorang..juniornya di MSN..budak lelaki...

Mr Papa : Salam tido dah ke?
Mr X : Who r u?

so kitorang a bit weirdo la kan...how come junior yang rapat banget sama mr papa tak kenal no mr papa...terus mr papa balas lagi...

Mr Papa : Ni no phone Zabidi ke?
Mr X : Ermm yer. saper ni?

Terus saya ambil handphone dari mr papa n continue balas...nak kenakan mamat nih ahh sebab dia tak kenal no kan...

Mr Papa (saya) : U tak kenal i ke...dah tak simpan no i ye..sampai hati..yerla orang dah jadi raja pecut sukma kann...
Mr X : Sape nih tak kenal la...

** Masa nih saya cakap kat mr papa..ntah2 nih no awek BD tak pa...dia saja nak trap BD ada awek lain ke tak..mustahil BD takde no papa...Mr Papa mati2 yakin nih no BD..sebab dia kata no BD ngan aweknya memang dekat2..beza nombor terakhir je..dan hari tu Mr Papa dah silap save dah..so kali nih betul lah....dengar gitu saya pun ayat lagi ahhhhh**

Mr Papa (saya) : U dah keluar dengan i...dah naik kereta i..dah makan i masak..u buat buat lupa...u memang kejam..i benci u...

Terus lepas msg tu dihantar...ada call masuk...budak tu call balik wa cakap lu....terus saya jawab..hello (dengan suara selembut yang boleh)...tetiba...kan bukan suara lelaki...suara pompuan beb...duk tanya2 saya sape nih...suara di sana dah bergetar2 mcm nak nangis...terus saya plak cuak..Then saya cepat2 cover ..

Saya : Nih rabiatul ker....
Dia : Sape nih...(suara nak nangis)
Saya : Rabiatul ker nih...
Dia : Terus letak telefon.....

Lepas tu..saya terus cakap kat Mr Papa..betul ahhh..dah agak dah dari tadi..mesti diorang tukar no...untuk bertanggungjawab atas apa yang jadi..tak nak bebudak dua org nih gaduh..saya terus call balik no tadi...

Saya : salam...nih rabiatul ke..
Dia : salam..sape nih..
Saya : Nih Kak su...wife brader...sorry tadi kak su saja2 nak kacau BD..brader kata nih no BD..so ingat BD tak save no brader..tu yang kak su nak usik...dah..jgn nak rasa apa2...jgn duk gaduh2 plak nanti....
Dia : owhh...terus gelak2 kannnn....

Then Mr papa amik phone n meneruskan perbualan....

Aduh...susah tul lah dua2 orang nih...no dah lah dekat2 sama...duk main tukar2 no plak...nasib baik saya ngan mr papa..buatnya betul2 ada awek peminat mana2 ker duk kacau2 BD..tak ke naya dua2 org nih...buat gaduh jer....hishhhhhhhhh....serammmmmm lah saya.....(tgh bayangkan kalau benda sama jadi kat saya...agak2 saya nangis gak ker or saya terus marah2 je...saya nih bleh tahan garang jugak......)

7 memo menunggu dibaca:

AISHAH roslan said...

salam. adoiii lerrr. bahaya2.blh meraung. HAHA.

Diamilikku said...

salam..
tahu takpe kakak

MariaFaizal said...

So far x pernah lalui perkara mcm nih.Akak pun x boleh byg if ada girl lain sms my hubby cam tu..serammmmm

ALUNAN TINTA said...

MORAL OF THE STORY:
jgn nakal2 kaco org..hehe

Dj Epoi said...

Kuang3, bestx3, Dj Epoi suka buat camtu.......
Tunggu...ader masa gua buat camtu kat korang nyer Hubby ahahahahahah

Sempoi.......

Aleeya said...

he he kaco org ehhh, nak kena babappppppp nehhh

Diamilikku said...

kak maria : tu lah...hehehheeh..serammm gak nih..duk buat kat org sekali nanti kita yang kena...

Miss tinta : nanti kakak buat mcm tu kat awak pulak yer...baru tak sedalam mana cintamu..hahahahha..

DJ Epoi : buat jgn tak buat...sabar menanti hasilnya nih :p

Aleeya : tu lah namanya takde keje cari keje kan....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin