Friday, November 7, 2008

Wajah2 7 bulan

Wajah2 puteri kesayangan saya..hari ini 7 November 2008 genap usia Alesha 7 bulan...Alhamdulillah...sepanjang 7 bulan ini, saya tidak 'susah' menjaga alesha...seorang anak yang baik dan senang diurus..kecuali waktu demam baru2 ni..Alesha sedikit meragam..tapi itukan memang fitrah org demam...Seronok saya bangun pagi melihat keceriaan wajahnya...Tapi saya sedikit gusar...demamnya sudah kebah...cuma batuk dan selsema yang masih serius...dan terbaru saya sedikit risau melihat ada ruam2 kecil naik di bahagian leher n muka alesha..mungkinkah campak??? Dan sebab itu juga saya EL hari ni..saya perlu bawa Alesha berjumpa doktor..kalau betul campak..biarlah kta rawat cara yang betul...
Tapi cerianya alesha cuma seketika....
tak sampai 15 minit pun aksi2 ini saya rakamkan..
alesha kembali meragam...semuanya dek batuk yang menyesakkan dada..saya yang mendengarnya pun menjadi sayu..aduhhh..alesha batuk umpama org tua batuk kering...saya tahu alesha tak selesa..tapi saya sendiri tak tahu apa yang boleh saya lakukan...puas ditepuk belakang badannya...supaya muntah atau keluarkan kahak2..tapi tetap tak boleh...akhirnya menangis lah alesha tak henti2....
"Ya Allah..Sembuhkanlah anakku ini "



7 memo menunggu dibaca:

TiNiE said...

sone..selalu bb pas demam mmg akan naik missiles tu...don worry most probably bukan campak...

Dj Epoi said...

Salam....

Bintik2 ruam tu mungkin kesan dari demam hari itu kut...

Cuba tanya 2 Otai2 lama nengok ( Ibunda kr Nenek kr atau org tua2 )

Inshaalah semuanya akan ok...Kwan2 Semua doakan untuk kesihatan Adik Ayesha.....jgn susah hati.....anda tak keseorangan..

| Se'UgLy JeNgLot | said...

semakin chomey...=)
rindunye sama dia...

Diamilikku said...

kak tini...thanx..haah bukan campak...

DJ : bereh...akan ku tanya petua2 org2 lama...thanx ya doakan alesha..
ayesha tu anak kak maria..jgn confuse okay

Jeng : rindu kalo..marilah jenguk dia

Dj Epoi said...

ops!! soryx3
Dj epoi tak perasan sorry x10, maafkan saya, mmg saya confuse..ngn adik Ayesha dan adik Alesha...dekat bebenor nama gibik2 2 org tu....heheheheheh.

P/s Macam janji2 jer nak bagi nama ? heheheheheh...
P/s JAngan Mare aahhh

MariaFaizal said...

Dah susut siket Alesha.Sebelom nih lebih 'demok'hehehe.But org tua ada ckp if baby kita demam, nak dpt skill baru tu.Anyhow, dah anak 2 nih,i'm still wondering ada scientific explaination x behind that saying? :)

Bro DJ/Tini:Kebetulan our daughters' names dekat2 kan Sue?

Diamilikku said...

tu lah..dukung pun rasa ringan sikit..hahahha..takdenye scientific explanations..semua tu cakap2 org lama je..

Haah la bro..takde pakat2 pun..kebetulan je..hampir dekat sebutan...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin