Friday, November 7, 2008

Don't Judge A Book By It's Cover

Saya ke blog Wanny...ada satu video you tube..yg sangat menyentuh perasaan..

  • Sila perhatikan air muka Paul ini seorang penjual telefon...sangat sayu dan sedih..
  • Sila tgk wajah Simon bila juri pompuan tanya Paul nak nyanyi lagu apa..n once paul jawab Opera..sila perhatikan lagi -
  • Sila tgk reaksi penonton di awal kemunculan Paul..mcm buat muka kesian je tgk paul ..
  • TAPI TGK BALIK BILA PAUL DAH MULA MENYANYI...hambikkkkkkkkkk ko...serammm okkkkkkkkkk...
  • perhatikan komen terakhir juri2...baru sedar kannnn

KLIK SINI....

Serius...bagi saya ini bukti utama Don't Judge A Book By it's Cover...
Saya sangat menyampah dengan Simon n Piers yang konon bagus..
Memandang sinis seolah2 mamat ini tidak layak untuk menyanyi...
Seolah2 mamat ini tak sepatutnya berada di pentas itu...
But Then..tgk lah apa reaksi diorang bila lelaki ini mula melontarkan suara...
SUPERB n memang membuatkan bulu roma saya meremang...
Saya suka..dan saya memang sangat suka...
.
.
.
Manusia dalam hidup terlalu cepat menjatuhkan hukum..terlalu cepat membuat prasangka buruk..semuanya dinilai pada luaran...saya kira agak sukar untuk bertemu dengan orang yang akan sentiasa bersangka baik..Saya akui saya sendiri tidak begitu..Saya juga suka menilai org pada sudut pertama (tapi bukan semua)...Hurmm dan wajar jugak lah apabila org melakukan yang sama pada saya kan...
Apa2 pun..video ini telah menyedarkan saya...
yuk kita berubah yuk...
**smile**

3 memo menunggu dibaca:

MariaFaizal said...

It's pretty common people are being judged by others (especially when 1st time met-perception).We are all human beings & all we can do is to keep reminding ourselves to not simply or shallowly judge others,kan? Good entry..

Diamilikku said...

Agree with no objections!

syahrilkadir said...

awak,
ini antara entry PALING MENARIK yang pernah saya baca dalam blog diamilikku.

Kudos to you!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin