Thursday, November 20, 2008

Hari Bahagia Mereka....

19 November 2008....

Hari Bahagia Abg Long n Kak Long


ni abg long n kak long memangku alesha ye..bukan baby baru diorang...

Abang ipar dan biras saya (abg n kakak ipar mr papa)..selamat menerima kehadiran cahayamata pertama...puteri sulung yang sekian lama dinanti...baby girls seberat 2.58kg dilahirkan secara normal di hospital kemaman, Terengganu...Alhamdulillah...selepas 5 tahun menanti..akhirnya abg long n kak long dapat merasai suasana dan pengalaman menjadi ayah dan ibu...insya allah..ada masa dan cuti yang bersesuaian..kami akan pulangke Terengganu...
Maa n Ayah (PIL) saya kini mempunyai dua pasang cucu...2 lelaki dan 2 perempuan...dan alesha juga kini dah lengkap...punya 2 abang (Akri n Fakhuzi), seorang kakak (tica d mbam mbam)..n seorang adik perempuan yang baru berusia sehari...wahhhh bestnyaaaaaaa....kannnn??

Tahniah abglong n kak long....kiss kiss untuk baby...mwahhhhhsssssss

===================================================================

20 november 2008...

Hari Bahagia ACHIK

Hari ni adik kesayangan saya...achik aka sabrosa meraikan ulangtahun ke-21...
nun jauhhh di shah alam...bersama2 abah, bonda, abang, kak shana, tica n awi (Miss riben)...
yup...diorang celebrate di sana...dan saya mr papa n alesha di alor setar..menjaga rumah...

So to my achik...Enjoy this special birthday..you're 'Twenty One' today..there are so many things, believe me that I want to say. Like thank you for being a brother..the greatest one on Earth..i love you so muchhh...but remember ya..Today brings a chance to look towards the future...new dreams, new successes.To a bright new tomorrow waiting for YOU!
all the best n may allah always bless you...may all your dreams come true... mwaaaaaaaaahhhhhsss....

============================================================

Hari Bahagia Abang...


Hari ni abah pertama kali menghadiri konvokesyen anak sulungnya..
akhirnya dapat juga merasakan...cuma as what i mentioned in my previous2 entry..
arwah mama je yang tak sempat menghadiri mana2 konvokesyen anak2nya..
Fair rite...walaupun saya dan abang grad 1st degree sewaktu mama masih hidup..
tapi ada je yang membuatkan mama tak dapat hadir...
Abg grad 1st degree di US - engineering...
so terlalu jauh untuk mama n abah pegi...
Dan masa saya grad pula..walaupun sekadar di UKM Bangi...tetap mama tak dapat hadir..
sebab mama menjaga adiknya yang ketika itu sibuk dengan kimoterapi (Breast cancer)...
Sewaktu iyra (my sis) grad..arwah mama dah tak ada di dunia ini...
So back to my bro..akhirnya tercapai jugak hasrat dia untuk memastikan abah hadir konvo dia kali ni...at first dah macam tak jadi sebab abah supposed ada AGM today..tapi last minute dibatalkan...so dapatlah abah attend bersama bonda...my younger bro n sis pun pegi Shah Alam jugak..
Congrats Bro....love you so much..
Semoga lebih sukses n bahagia di hari mendatang...
mwahhhhhhhhhsssss





7 memo menunggu dibaca:

MariaFaizal said...

Happy Birthday to Achik!
And,Congratulations to Princess Aurora's articles contributor on the graduation!

MariaFaizal said...

Tertinggal pulak : Heartiest Congratulations on arrival of the newest angel/baby girl....So many reasons to celebrate!

Diamilikku said...

thanx kak maria...

*SiRibenMerah said...

jangan le sedey2..
hehehe =P~

ALUNAN TINTA said...

nape comey sgt achik akak tuh??

Diamilikku said...

hahahahhaha...
dia memang comei

sabrosa said...

woi2..apa ni puji2..hehhe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin