Saturday, November 22, 2008

Kereta Baru 2

Wahhh..bestnya saya baca komen kawan2...
semua tumpang seronok kan...
alhamdulillah...mcm ni lah kengkawan kan....
happy betul saya tau....
saya senyum dan saya gelak jer ari nih...

okaylah...saya tak nak kawan2 tertanya2 lagi...
let me introduce my new car...
specially bought for my lil' princess...

taraaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

NI JENAMANYA...

Viva jer yang mampu saya beli...lagipun saya kan menyokong kempen
belilah barangan buatan malaysia...whh kereta baru yang saya beli nih memang jenama nih tau..bukan saya google2 gambar kat internet..memang modelnya tertampal kat kereta tau..betulllll saya tak tipu nih....

NI PLAT NOMBORNYA

Special saya tempah tau plat nombor nih...
mahal tul lah....
ye lah..nak kena ada kadboard n marker kan..mahal ahhhh tu.....
tetap tuh nak nombor 8275.....owhhh nombor yang sungguh bermakna dalam hidup ku...

NI STERENGNYA

Kaler merah lagi u olssssss...feveret kaler mr papa nih.....hurmmm...best best...
comel jer kan stereng dia...

DAN INI PEMANDUNYA....
Presenting.......
tet tereereee tereeeeeeeeeeee....

Assalamualaikum kawan2 umie..
hehehhe...umie saya tipu yer...
umie saya memang cenggini....dia suka gurau2 manja...jgn terasa hati yer kengkawan umie..
alesha punya kereta la...umie n papa belikan...
umie ngan papa duk aim kete WISH je...
so duk WISH je lah kete tuh jatuh ke riba diorang...
Alesha tak kisah kete apa pun...
amik je semua..janji alesha boleh jalan2 pusing2 umah owan..umah umie...n umah abah n mama...
bestnya...alesha dah ada kete....jimat oooo kete nih..takyah pakai minyak..
pakai kaki je..biar ahhh kerajaan turun ke naik ke harga minyak..
tak effect langsung kat kete alesha...
taktekkkk tak kete alesha...
jomlah sape kata nak tumpang tuh...jom alesha bawak semuanya...
free je..jgn takut2.....

Uncle DJ : Best ooooo dapat kete baru...memang tak lena ahhh alesha tido malam nih....hehehehehehhehe...uncle nih memang sangat memahami kan perasaan orang baru dapat kete....bau kete nih memang lain mcm sket uncle..nak nak tak bukak plastik tuh lagi kan...ehhhh uncle marah ker?? jgn lah marah2...uncle kan dah booking alesha untuk hero uncle...so dengan kete nih..boleh ahh alesha bawak hero uncle pusing2....
lalallalalalalal... best kan...

Aunty Awek Achik : Tq ya..insya allah alesha akan happy selalu dengan kereta nih..
aunty nak naik ker...jom ahhh alesha bawak....ajak ahh achik sama....

Aunty Tinie : Suspen lagi tak...?? alesha dah tunjuk gambar nih....hehehhe...

Aunty Aida : Wahhhh...first time aunty komen blog umie alesha....serius lah..terkejut alesha...aunty betul2 tak sabar lah tu nak tau kete apa umi beli kan...

Aunty Aleeya : jom alesha bawak naik...leh bawak damia sekali....

Okay semua...jumpa lagi nanti...alesha nak gi tido ngan kete baru...selamat malam..muahhhh muahhhh muahhhhhh

kakakka muahahahahahahh...

untuk semua lah..yg tinggal jejak di blogspot or di emel saya....
saya nak bgtau nih...

ANDA TERKENA ENTRY HANGIIIIIIIIIIIITTTTTTTTTT...

sekian tq..





12 memo menunggu dibaca:

eida.. said...

amboii comelnyerrr siap lambai2 tangan lg... auntie nak tumpang ikut alesha jejalan.... hihih..

Diamilikku said...

hehheheh...eida...
comel kan dia ...
mcm umie dia....

sabrosa said...

haha..achik x terkena pon..nasib baik..tapi ada sorang tu yang terkena sampai cal pkui 12.41am nk tau keta apa.hak3

TiNiE said...

hahahaha..yes yes..best entry ni..mmg terkena...keep it up!!!

Zawani said...

ahahahah .. sungguh kurang asam :p

Aleeya said...

aduyaiii dah ade lesen ke tu lesha, cam ngeri je aunty n damia nak nek ngan lesha nehh, amik lesen P dulu okehhh hikhikhik

Diamilikku said...

achik pun terkena gak..right after balik dari shah alam kan...

Kak tini : hehehhe..saja bosan2 tak tau wat apa...

Wani : lama menghilang..ke mana kamu??

Aleeya : takpe..kete nih tak perlu lesen.hahhahahaha

*SiRibenMerah said...

wakakaka..
ayang seyes terkena iler.. sampai2 umah tgk kbp duk kat luar.. mati2 ingat kete baru parking kat dalam porch.. ceshhhhh~ skali baik je Alesha landing dlm kete neh =P~

*x muat le nk tumpang kete alesha*

sabrosa said...

achik xterkena pon..sebab masa otw balik papa da gtaw keta ni sapa pon xbley naik..da tersergam indah parking kt umah owan..hahaha..da agak da ni bukan keta btui punya..

ALUNAN TINTA said...

hahaha..tecik2 da ada keta..cam seram je nak tumpang demok ni.bagi achik naek dulu ek..kalo muat bleyla tumpg..hahaha.terkena.

MariaFaizal said...

La terkena rupernyer.Tapi paling 'hangit' terkena 'tahap gaban' adalah....jeng jeng jeng..
BRO DJJJJJ!!! Tunggu sampai mengantuk gambar keta baru Sue kih kih kih

Diamilikku said...

kak maria : that's y la dia marah sangat2...merajuk2 tak nak komen langsung kat blog su dah..takpelah...


Achik : elehhh berlakon jer tuh..padahal terkena jugak..sama jer ngan makcik tinta...buat2 tak muat konon..sebelum ni beria nak naik kan

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin