Thursday, November 6, 2008

Alesha yang pasrah....

Pasrahnya anak ku ini...Daniya alesha kebosanan
Kebosanan kerna dibiarkan berseorangan di car seatnya..
Car seat itu baru dibeli di KL..sewaktu percutian kami..
sebabnya saya dah tak larat sangat2 nak memangku alesha..
Ye lah kan..asyik berjalan jer..dari utara ke selatan ke central ke timur..ponat okay..Mula2 saya ingat nak teman alesha kat seat belakang..sekali mr papa plak suh duk depan..

"Duk depan ahh..jap2 gi tido ahh alesha tu"

HAHHAHAHA..
memang betul pun..baru je jalan tak sampai lima minit...dah tido dah puteri comel saya nih...






.
.
.
Agak lama jugak alesha tido..Masa kitorang berhenti kat Petronas (RnR Temerloh) kalau tak silap saya ahh..alesha bangun..masa nih saya pun bagi ahh bantal comel yg anuty jana dia bg tuh..mengekek2 dia gelak kesukaan....
Saya sangat berharap..alesha akan terus kekal duduk dalam car seat ini sampai lah dia dah tak muat..saya kena biasakan dia dari sekarang..kalau tak nanti susah..saya tak larat nak pegang dia..plus bahaya kalau dibiarkan tanpa car seat ini...

10 memo menunggu dibaca:

*SiRibenMerah said...

hehehehe..
anak2 gemok neh mmg kne ikat dlm kete...kalo idak, jenuh la nk pegang..
mmuahhhh.. cayang alesha molat neh..
totobok la anak ayang sorg =P

MariaFaizal said...

Front seat (left side) is my territory! Since my tots were still infant, akak dah 'ikat' kat Car seats @ the back.Even if breast feeding time,akak 'lompat' gi belakang!Masa hubby kita drives lar kita boleh 'bercinta' dgn dia.Hold hands & letak head on his shoulder,kan?

Naddiea said...

sone,bagusla hang letak aleesha kat dlm car seat.sbb kalo start lambat susah nk ajar dia dok dalam tu.sungguh montel si aleesha ni.geram aku!!

FYI,harraz pun x masuk car seat lagi sbb dia baby lagi.nanti dh besar sket aku pun nk letak dalam tu.

Diamilikku said...

kak maria n nadd...
heheh..sama lah..alesha pun since infant dah letak..tapi since tumbesarannya sangat cepat..car seat itu sudah tidak muat..(su tersilap beli larrr)..tu yg beli lain masa gi kl baru2 nih...

Dj Epoi said...

He.hee..he dah senyum dah gibik2 Alesha.

Kamus Dj Epoi -
( Gibik2 tu sebenarnya BABY CUTE )

viruspadu said...

pandai pulak pandang kamera tu kan

sweet je alesha ni tau

geget kang

Diamilikku said...

MR DJ..tulahh...duk tertanya jugak maksud gibik...now i no...

VP : tq ya kunjung sini...alesha memang suka tgk kamera tp kalau mood dia ok..skrg dah pandai nari2 ikut rentak lagu..nanti one day i letak video dia ehh

Aleeya said...

chubby nye alesha...geram nengok, anak ai cikeding jerk..

hi slm singgah
lompat dari blog ribenmerah..

jeebsion said...

comey anak hang :-)

Diamilikku said...

aleeya...ni semua berkat susu anmum..lahir takdelah besar sangat...hehehheh..
salam kenal..

Najib...hehehhe..aku tau aku tak salah

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin