Wednesday, May 19, 2010

ABC, 123 .....


Ni lah meja study alesha...
saya dah penah citer dah kan...achik alesha yang beli...
kat meja tu ada abc-z...1,23 - 10...pastu shape...ngan colour...
so kalau dia study duk akt situ..satgi mulut mula aaahhh...

ummi...
one..two..tee..four..five..six..even..eight..nine..ten...
pastu in malays pulak..
atu..ua..tiga..pat..ima..nam..ujuh..pan..lan...loh....
awat tak tau dalam bahasa jadi dengar hujung2 je...
agaknya sebab ada suku kata kot kan..

dah habis 123..nyanyi plak ABC...ikut rythm nih...
ae bi ci di e ef g...eh i eeea aaaaaaa ( i assume j, k, l,m,n)..o ..p..
u..ar..es..ii..u...vi..wuuuu...ex...yyy...zekk....
memang cuteee sangat bila dia nyanyi abc...geram je rasa mcm nak gigit2.....

tapi kaler yang dia terer HIJAU sahaja...tunjuk kaler apa pun ijau...
kuning pun ijau....
merah pun ijau....haishhhhhhh....

lagu alesha pulak...
aa yu eeping..aa uu eeping...ader jon..ader jon...
(kat sini hilang lirik...rythm ada....)...
ong belll..ong bell...ntah apa2 lah yang disebutnya...

lagu i love you barney plak jadi camni..
i ave yu..yu eve me...
eee aaar aaaaap aaaiiyii..
(pastu hilang lirik lagis ekali)....
.....yu eve me tooooooooooooo...

saya noticed part yang laju2 je mesti dia tak leh nak ikut lirik apa...hahahahah...
takpe sayang...slowly belajar k....
kat bawah nih saya letak video dia yang saya cuba nak rakam..
tapi susah aiihhh...dia asyik nak mai tgk kat skrin kamera je kalau saya rakam..
so payah aaahhh...dapat ahh sikit2...
sila maafkan suara ummi yang lagi besar dari suara anak..
(alesha mempunyai suara yang sangatttttt halussss)

video


Layannnnnnnnnnnnnnnnnzzzzzzz


18 memo menunggu dibaca:

Aleeya said...

heheeh ske dengar dak2 nyayi ala2 pelat ni kan..bunyi tu mmg geram je dengar..kiyut la lesha ni..geram auntie tengok, ni rase nak cubit2 je mulut dia ahhahaah

cam damia kan sue dia tak pelat lak, since 2 yrs dulu..klo nyayi tu dia leh sebut betul2 i love you barney..then numbers pun dia leh sebut butir2 tu satu dua tiga empat lima ...sampai sepuluh la kan..in english pun dia sebut number tak pelat..

kdg tu yaya siap bitau damia..eyh jgn la ckp cam org besar..anak momy kecik lagi la..bukan ape yaya ske denga budak2 pelat lagi..cam comel je kan..anak sedara yaya ade baya2 damia gak ckp pelat tu yg gerammm je dengar..baru le rase melayan dak kecik kan..dgn damia ni rase cam budak besor je plaks tu yg asik begado je ngan dia hahahaha

adoi panjang lak komen kali ini..hehe sekian

zue @ annaleeya said...

hahaha... mmg suara ummi jer dgr, suara alesha kureng... tapi dgr gak la pelat2 tuh... same cam airel klu nyanyi lagu abc... suke dgr.. heheh...

lily azliyana @ mama zara said...

alaaa..nak tgk video gak tp gak opis nih takde speaker..nnti kat umah ulang tayangla..hehe

suka tgk alesha yg rajin belajar. Zara baru kire smpai lime die dh malas nk ikut. huhu

Naddiea said...

hehehe..comel je kakak aleesha nyanyi2..esok2 ajar adik plak ye..sone,harraz baca no ikut sifir 2.empat anam je dia tau.lain2 dia merapu ja lebih.hahaha...

ietafakyra said...

cumils! bebudak cakap cemana pun aku suka... kdg2 mmg aku siap ajuk sama. riang seh!!

hajarus said...

alololo... so kiut la kakak alesha... betul la kak kiut suaranyer... hajar sker ngan pelat2 dier tu... :D

mama_iris said...

hahaha.....kak su dah tahap paksa alesha nyanyi dah tu...hehe...tu tandanya dia pemalu.....tak mo pandang kamera tawww....so chumel la ini budaaakkk...

Ibu Aunis said...

heheh..elat upenye esya ni (huh..susah nak memelatkan diri kuikui)..so sweet, cam faqihah tak bape ketara pelat die. cuma sore halus tu je yg buat ibu die geram nak cium2..hahah..over plak.

kadang2 aku plak yg ajar die pelat. ckp ngan die wat2 pelat walhal budak tu ok jer..hahah..teruk betul la.. ni la yg silapnye mak bapak. kadang2 budak tu jalan betul, boleh plak ckp2 pelat ngan die, mau tak ikut. ehe..tapi pelat kecik2 ni kiut la. tu yg gerammmmmmmm jer..

Diamilikku said...

Yaya : hahahahaha...pelat baru best...baru rasa ada anak kecik...nak2 bila kita ajar dia yang susah2...syioookkk ooooo...tapi damia beruntung sebab tak pelat...lagi mudah mak ayah faham kann...

Zue analeeya : tu lah akak...ummi dia over excited...anak cam gitu2 apek je tak nak follow

Diamilikku said...

Lily : hahahahah...balik nih dengar kat umah ehhhh

nadd : okaylah tu dah boleh hafal sifir dua :p..senang hang nak ajar nanti

Ieta : tu lah pasal...aku pun pi sebut kakak..a yu eeping kakak...ghahahahahha

Diamilikku said...

hajar : hehehhehehe....suara dia haluss tau...kadang2 bikin akak geram...

Mama Airis : haa nurul noticed takpe..kadang2 punya la susah...nak candid pun tak leh..by the time dia nampak camera je..terus terpa lari gi kat kamera...

Diamilikku said...

Far : aku duk ajar dia dah jgn pelat....tapi biasa ahhh budak2 kan..so far dah okay la...cuma aku rindu bila dia dah tak pelat...hahahahahhahah...

CatlinaFly said...

cat baru & langsir baru :)...eh sy ada utang dgn suhana kan?soooorrryyyy sgt2,lepas laptop sihat, byk siapkan kerja tertangguh...akan hantar draft secepat mungkin madam!

Diamilikku said...

Cat : it's okay...take your time dear....

Orked said...

Aqilah kite pun kalu baca alif ba ta pun ngarut je..marah betul ble dgr..

Kalu ABC ok ler ade bunyi..sonok dgr..

Yan said...

ekekeke... cute jek kann..
klu bab kaler2 ni... anak yan tau kaler 'oren' ngan 'kuning' jek.. tp lebey kepada 'oren' la.. kaler2 lain dia tak tau plus lupa.. terbaru dia dah cam kaler 'purple'..

Diamilikku said...

Yan : mesti sebab yan suka pakai baju kaler purple kan..sebab tu dia cepat tau kaler tuh..hehhehe

Diamilikku said...

orked : alesha kalau baca alif ba ta sampai ha je...pastu dia takmo dah....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin