Monday, May 24, 2010

babai.......


Apa yang babainya???
hehehhehe...suka kan buat suspen..
takde lah..saje je nak share gambar aisy ngan kawan2 semua..
pada usia aisy 8 bulan seminggu nih..aisy dah boleh babai k..
lambaian ala2 miss world...sama mcm kakak dia..
start babai masa umur 8 bulan..
tetap lambaian miss world..
kiranya happy gak la skrg sebab bila kita hantar dia je..
pastu sebut...babai aissy...
automatically naik lah tangan dia tuh..so sweet okay...

tgk lah tu berpusing2 tangan...
masa ni saya nak amik dia dari umah pengasuh...
hurmm...rindunya kat dak tecit dua org nih..alesha dah pandai skrg..kalau balik umah nak berpeluk je..
nak manja2 je ngan ummi..
tido pun nak ummi peluk...
bila kita cakap..alesha pi umah mama k...dia boleh balas...mamau..nak sleep ummi..
aduhh laa...macam mana saya nak tinggal bulan depan nih...
boleh sasau dibuatnya...(wajah budak yang makin cheeky)...


semalam ptg saya keje..so saya cakap kat alesha..
alesha gi umah mama k..ummi work..
dia leh balas : mamau...
bila saya stresskan...ummi work sayang..
dia pantas pulak jawab : ummi work...aisy pi umah mama jugak naa..
nanti ummi amik naa..

nampak tak jawapan alesha...dia cuma pi umah mama dia bila aisy p...
dah pandai skrg....maknanya kalau hantar sorang2 tu mesti ummi tak pi work..
saja nak tinggalkan dia...
clever girl....
ummi heart you lah kakak n adik

5 memo menunggu dibaca:

Aleeya said...

tu la kan sue, budak2 ni otak geliga kan..dia leh pikir, da tau strategi kita nak tinggalkan dia hehehe

comel aisy..eh salah emsem aisy..mcm papa dia ahahhaa

mama_iris said...

pandai nye dia ckp.....apsal la khayra dah sethn 7 bln lom pandai ckp neh....:-(

Diamilikku said...

yaya : tu lah pasal...memang cepat benor cerdik budak2 zaman skrg kan...

Mama Airis : lex ahhh..jgn kalut2...lama2 nanti khayra boleh lah cakap....

Yan said...

hehehe... owhh mmg camtu ke?? kadang2 tgl dia kat sane.. klu time tak keje.. tengok... bijak tu... dia perasanla tu asik kene tinggal.. hehe

Diamilikku said...

Yan : diorang memang sayang sangat dengan dia..so kadang2 kita tak hantar pun diorang datang amik...masa kecik2 dulu dia ikut aahh suka ... skrg dah besar..dah tau kot nak spent masa ngan ummi papa yang selalu sibuk

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin