Friday, May 28, 2010

Sandarkan Pada Kenangan

Kenangan manis kau dan aku..
takkan terhapus...
duri ranjau dalam bercinta...lumrah dunia....
Sayang menyayang...cinta dikenang...
Perasaan menjadi rindu....
wahhh diamilikku nyanyi la...hehehhehe...
sebenarnya saya masih duk terbuai2 lagi dengan suara penyanyi asal lagu ni..
bukan didengar di hot fm atau sinar fm atau era fm atau suria fm atau radio perlis..
tapi LIVE dari Dewan 2020, Kangar Perlis..
meremang bulu roma saya mendengarkan suara Raja Pop..Jamal Abdillah..
berduet ngan rakan sepejabat saya yang juga penyanyi UniMAP...SYAM...
Memang power lah suara...masa tu lah duk terasa...napelah suara aku tak sedap..
kalau tak confirm aku yang nak nyanyi atas stage tuh...hahahhahaha...
Abg Jamal Abdillah nyanyi 5 lagu semuanya...
mula dengan lagu kekasih awal dan akhir...
lepas tu lagu azuuuuuuura...(auuuww zack jgn tinggalkan aku..aku menyintaimu zack)..
lepas tu lagu Gadis Melayu...then Sandarkan Pada Kenangan...
dan last sekali lagu Aku Penghibur...
Jalam dijemput untuk memeriahkan Konsert Simfoni Kasih..
sempena Ulang Tahun Keputeraan DYMM Raja Perlis yang ke-67 dan sempena 10 tahun pemerintahan Duli Tuanku...selain jamal..ada penyanyi2 amatur lain yang menyanyi..
dan semua mereka memang tidak mengecewakan...
thumbs up untuk semua yang terlibat..
hurmm..as usual..saya kenalah bertugas...
tugasan saya juga seperti biasa...
menjaga wartawan2 dan jurugambar yang membuat liputan..
Gambar atas tu saya dan penolong pegawai opis saya, Basri diapit oleh dua krew RTM..
Lah (wartawan, kiri) dan Sukairi (kanan)...
Gambar bawah pulak ngan semua teman2 wartawan yang hadir malam tu..
bergambar sebelum saya iring diorang masuk bersantap bersama2 DYMM Tuanku Raja..
overall konsert nih memang best...dan dapat mengubat hati saya yang tgh lara..
sebab tak dapat menonton konsert ROSSA malam ni...
huhuhuhu....saya dah lama sangat2 kepingin nak tgk ROSSA Perform..
tapi nak buat mcm mana..saya kena bertugas malam ni..
ada pertandingan woodball UniMAP dengan Selebriti TV3 yang datang Jom Heboh..
dan hari ahad ni pulak opis saya buat Family Day..
sayang nak miss family day..sebab last two years..masa diorang buat family day..
saya tgh berpantang lahirkan alesha..
so kali ni rasa mcm tak nak miss la..
hurmm takpelah..takde rezeki nak tgk ROSSA...insya allah next time boleh kot...
**Selamat Hari Wesak - saya di Perlis..anak2 di Kedah..huhuu**

7 memo menunggu dibaca:

Aleeya said...

ala anak2 jauh mesti rindu je kan..ape nak buat dah tugas ..

jom heboh nak dtg perlis kan...

Mimi Sharif said...

Tak pa, masa ni la nak berdua-duaan dgn Mr Papa... Kdg2 aku suka gak kalau anak2 aku tido umah mak aku sbb masa tu la nak cintan-cantun skit... hehehehe... KURENG punya mak aku nih...

Diamilikku said...

Yaya : haah...esok ngan lusa...sebab tu malam ni lawan woodball ngan selebriti tv3..

Mimi : aku jadi sunyi wehh takdak anak2....memang syok dapat cintan cintun..tapi rindu duk terbayang2 ja anak2

Diamilikku said...
This comment has been removed by the author.
ann @ hatiberbunga said...

sgt teringin nk tgk abg jamal perform live.. tp bila la gamaknya ye? hmm...

Aziman said...

jemput singgah http://aziman88.blogspot.com/2010/05/konsert-simfoni-kasih.html

Sha@Mama Tina said...

Alahai..mesti rindu kat 2 org buah hati tu kan!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin