Tuesday, May 18, 2010

Cuti Umum - Kita Berouting.....

Seperti semua sedia maklum (walau ada yang tidak maklum)..
semalam merupakan cuti umum keputeraan raja perlis yang ke-67..
so kami di perlis bercuti lah...seronok jugak cuti bersambung sabtu, ahad dan isnin..
as usual kami balik ke rumah abah...
dan semalam..saja bawak anak2 keluar..setelah beberapa hari terperuk di rumah saja kan..sebelum keluar harus kena posing dulu kan..
hahhahaha...
aktiviti rutin kami...ke pacific...
mr papa dah mula balik dah perangai gila main boling dia..
seperti sebelum saya disahkan pregnantkan aisy dulu...
so saya layankan aje....kitorang main dua game...
alesha duk layan makan fries mcD...
aisy pulak terlentok dalam stroller...
awal2 game lagi aisy dah tido..
so senang ahhh layan balingan ngan mr papa..
tapi banyak ke longkang je balingan saya..
dah tak tau nak baling mcm mana dah..semua serba tak kena..
baru tinggal dua tahun nih...ish ish ish...(tapi dah memang saya tak reti main pun kannn)..
alesha skrg dah tak sabar2 nak main boling..tapi dkt sini takde bola untuk budak2..
paling ringan ada 8kg...tu pun berat jugak..alesha tak mampu pegang lagi...
hurmm...nanti2 ehhh sayang....ada duit lebih ummi belikan bola untuk kakak...
so budak2 a bit boring sikit lah..asyik layankan ummi n papa je...
tapi masa nak baling bola tu..saya sambil2 pegang tangan alesha..
saja nak ajak dia involve sekali..suka kemain dia...
lepas je habis boling..
bawak budak2 gi main game kat tingkat 3 pulak..
sebelah gulati's..
seronok alesha dapat main chu chu train...
kali ni adik tumpang sekaki main ngan kakak..
tapi disebabkan adik baru bangun tido..
so a bit mamai lagi...
tak enjoy sangat pun...hahahahhaha..
habis main game..ke mcD..layan sundae n mcflurry...
sebelum balik ke umah...tak makan heavy2 kat mcD sebab bonda dah buat bihun goreng..
so kena balik makan kat umah....
ape pun..kami sangat enjoy...
dan pagi ni...hantar budak2 ke umah mama diorang..
terus aisy tarik2 baju saya...paling muka..
tak nak gi...dah tiga hari duk melekat ngan ummi..
nak tido pun berpeluk ngan ummi...
haissshhhh....sayu je gi keje pagi nih tau..

7 memo menunggu dibaca:

Aleeya said...

ooo cuti hari keputeraan sultan perlis..

erm..yaya kat sini tak saba tunggu kedatangan SUK Perlis ke sini lalalaa

mama_iris said...

syok nya cuti....tahun ni tak banyak cuti....kebanyakan jatuh hari sabtu/ahad...huhuhu....

kita pon tak reti sgt men boling...hahahha......asek ke longkang je.."sapa suh depa wat longkang kat situ"????wakaka..

Diamilikku said...

YAYA : nape ehhh SUK perlis nak gi sana??? jeng jeng jeng...

Mama Airis : haaa kalau cenggitu..masa nurul nak maen..suh diorang naikkan pagar longkang tuh...biasanya time budak2 baru belajar main diorang leh naikkan pagar tuh..so takde la masuk longkang

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

aku dulu masa dok study kat uitm arau dok tertunggu2 hari keputeraan raja perlis ni la. leh dating eh outing heee. aku lama x main boling dulu rajin main sbb free. la ni dah x keja aima bos sahih x mau bg main free.

lily azliyana @ mama zara said...

bestnye aisy n alesha dpt outing yek..sukelah tgk gmbar diorang berdua..muka dahla sama..sweet jek..hehehe

nway kak su, nxt timelah nmpaknye kite jumpe yek..aritu takde rezki..=)

d u r a said...

syoknya outing main bowling..ni kira quality time sambil berlibur lah ya :)

ietafakyra said...

wah! ceria2 di hari cuti nih... syiok222...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin