Saturday, May 15, 2010

Berdikari....dah besar kan

Kakak Alesha semakin matang dan menunjukkan ciri2 seorang kakak..
dah pandai bukak kasut..dan simpan di tempat yang sepatutnya..
tapi kalau kasut2 yang zap zap je lah...(bubblegummers)...
kasut bertali susah sikit kot...
tapi lama jugak la nak tunggu alesha siap bukak kasut2 semua...
hahahahhah...
jadilah kannn umur dua tahun sebulan dah boleh diharap sikit2...
setakat nak amik pampers adik..
bedak...baju2 adik semua takde masalah dah..
nak amik towel gi mandi..sangkut towel semua okay dah..
rasanya dah boleh kot nak ajar potty train...
kita cuba step by step lah...pelan2 yer sayang...



11 memo menunggu dibaca:

mama_iris said...

kira cpt la tu 2 tahun dh pandai wat mcm tu....agaknya sbb dia dah ada adik,so otomatik jdi matured...huhuhu......bagguuuusssss....

Ibu Aunis said...

baru nak tinggal jejak..hehe..

clap2 aleesha! si faqihah lbh kurang aleesha da. mmg dah pandai gak tapi ni sbb belaja dr kakak. pakai kasut bukak susun pandai la..yg tak laratnye minah2 ni lamabt nak pilih kasut mane nak pakai. dah try yg satu, bukak amik lain plak. tak sama baju la, kasut snowla..kasut ujan la.tah pape je..yg bestnya nak kasut cam cinderella..haish..

boleh je nak cuba potty train da. cuma sbb die tak tahu time,wee wee kuar camne susah. si adik ni sibuk tak mau pakai pampers,berlagak. hehe..pakai baju, pakai suar, bukak baju suar, stokin..semuanya "adik wat..bu..adik wat.." ngan sore ala2 manja kecik kiut miut..rasa nak cium2 je..hahaha..(ops over la plak tinggal jejak) ;)

Baby Lyana said...

heheh..Lyana baru pandai pilih kasut nak matching ngan baju! baru pandai kutip pampers yg mummy lempaq depan pintu toilet masuk tong sampah..baru pandai pilih baju mana nak pakai..siap nangis tu, kalau x bagi dia pakai baju yg dipiih! potty train? lambat la lagi...

Diamilikku said...

Mama Airis : mungkinlah kot...so cepat2 bagi khayra adik yer...hehhehehe

Diamilikku said...

Far : memang suara diorang manja kan...aku pun geram bila dengar suara manja dia tu..rasa nak cium2 jer..tapi bila mai time dia buat perangai...mak aihhhh...geram jugak aku..mcm nak gigit2 pulak...hahahahhaha...

Diamilikku said...

Kak Shaf : tu lah..rasa mcm lambat lagi jugak nak potty train dia...poo poo dia pandai bgtau...nak wee wee je tak pandai lagi

Aleeya said...

da besar ye, cam damia pun sue, manja tetap manja tapi semua nak wat sendiri, klo pas mandi tu dia siap sendiri je skang ..

lg satu..bab melipat ken..damia cukup suka, kdg tu la advantage nya bila anak sulung pmpuan, dia leh tlg kita memacam lbh2 lagi wt keje umah..leh la kita rest awal haahhaha

Diamilikku said...

yaya : alesha kalau bab lipat baju fail lagi..kita lipat elok2..dia rungkai balik baju2 tu semua...haishhhh bikin panas je hati ummi dia..hhahahaha

ietafakyra said...

boleh dah potty train tu. duduk rumah or ngan pengasuh lg senang sbb tk ramai budak2 kan. boleh fokus, tanya2 dia kerap2 skit... tapi kalo mcm anak dara aku punya peel, harus hang tunggu lama skit...asal nk poo-poo ja cari diapers! :D

Diamilikku said...

tulah..nak diajar jugak nih...step by step..owwhh babeh...

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin