Thursday, May 13, 2010

Gila Bola...opsss Futsal


Futsal memang merupakan permainan feveret saya..
walaupun tak terer tegha mana pun kann..tapi saya memang jatuh cinta ngan sukan ni..
sejak kat Utusan lagi lah kiranya...
masa tu saya memang ada team sendiri..selalu masuk competition open2 semua..
pastu masuk game FMI (khas untuk media n artis)..
masa ni jugak lah saya kenal mr papa...
lokasi pertama kami bertemu pun kat court futsal bukit jalil..
disebabkan FUTSAL..
tapi lepas kawin..saya dah kurang main..tambah2 bila ngandung dua tahun berturut2 selepas kahwin (alesha dan aisy) terus saya tinggalkan..
tapi last Sunday..bos mr papa msg saya mintak tolong saya main untuk perlawanan jemputan Cage Futsal sempenan Hari Keputeraan Tuanku raja Perlis..
a part of me rasa takut sebab dah lama tak main..but a part of me lagi rasa teruja..
saya bgtau mr papa dia cakap main je lah..
so saya pun terima je lah dan anggap ni sebagai challenge nak tgk saya boleh main lagi ke tak kannn...
Perlawanan jemputan ni ada dua kategori..
lelaki dan perempuan..pasukan UniMAP akan menentang Pasukan media Perlis..
so yang berjersi hijau di atas semuanya wartawan.jurugambar di perlis..
yang baju kuning dua org tu je pegawai media unimap..
saya tak penah main cage futsal..tapi belasah je lah..
cage futsal nih berbeza sket sebabnya gol dia kecik..
so jom layan sebahagian aksi2 saya bermain..agak tak best gambar sebab saya sangat debab...
huhuhuu...

Saya pakai jersi nombor 5....hehehhehe...
gila penat main futsal cage nih..
plus saya yang dah lama tak main..
6 minit permainan rasa mcm nak tercabut nyawa ok....
rasa kering tekak2 nih...
masa tuh rasa nak batuk kering pun ada dah...mujurlah dan dan tu reff tiup wisel penamat..terus blah kuar cage..gi carik air..
menggigil2 dah ok...
Nih gambar lepas saya score....
hahahahha...poyos tak poyos..masa game tuh saya score 4 biji...
total score kitorang hari tu 7 gol...satu gol sendiri...4 dari saya...2 bijik lagi team mate saya...mcm tak percaya ok...tapi tak leh nak rasa megah sangat la..
team yang kami lawan tu tak penah main pun..
so a bit tak fair di situ....hehhehehe...
tapi puas hati jugak lah....
terus rasa gian nak main lagi...how???
jenuh pasnih nak ajak mr papa pi main futsal pulak....

so apa keputusan game hari tu....
jim tgk gambar bawah nih ehhhh...

Kejohanan Cage Futsal Jemputan...JOHAN...
hehehhehe..kitorang menang..kalahkan team lawan 7-0...
alhamdulillah...masa amik hadiah..
Exco Negeri Perlis yang bagi hadiah cakap kat saya...dahsyat you score banyak bijik...
hahahahah..bangga dirasa gitu....
pastu masa malam tu pulak ada function..
VC saya cakap...wahh hebat ko..jadi superwoman..
terer ko main futsal..aku tak penah tau pun...
hahahahha...terus bangga dirasa sekali lagi..
walau hakikatnya kalau dulu saya duk lawan ngan team2 pompuan ala lelaki lainnya..
team saya selalu kalah walaupun team saya pun ada pompuan ala lelaki jugak..
geng2 pompuan ala lelaki nih sepak bola kuat gilos...
rembatan power..saya pulak lemah lembut...hahahahha..


last but not least..
gambar the blog owner dengan piala...
jgn jeles...:)

Wajah keriangan dan kepuasan..
dapat tendang bola selepas berehat hampir tiga tahun dowhh...


5 memo menunggu dibaca:

Aleeya said...

sue terernye men futsal...minat eyhh..yaya takat teman hubby gi men futsal je laaa hehehe

lily azliyana @ mama zara said...

huiii..dasat tu kak su..4 gol..cayalah!! mmg patut berbangga pon..hehehe

@e_da said...
This comment has been removed by the author.
ietafakyra said...

wah! congrates beb.... debob2 pun menyengat! apa nak kisah..... *wink*wink*

kaki futsal said...

jom main futsallll!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin