Wednesday, May 26, 2010

Akhirnya pegang juga.....


Aisy ni manja sikit tau...
dari mula lahir sampai sekarang..saya noticed...dia manja dari kakaknya..
in term of nak kan belaian saya...
dari aspek fizikal dia cepat plak..
dari dulu lagi saya duk mentioned yang aisy tak nak pegang botol susu..
actually dia boleh pegang botol sendiri since 4 bulan..
tapi dia tak nak plus malas..
bila saya letak tangan dia kat botol..dan dan tu dia lepas botol..
so saya pun kesian kat dia duk pegang je lah botol tu..
tak kira aisy menyusu siang ke malam ke..
saya tetap akan pegang...
sampailah umur dah 8 bulan lebih2 ni..
saya cakap kat hubby..
ishhh tak leh jadi nih..aisy duk malas pegang botol..
saja la tu nak buli ummi kan..
so beberapa malam yg lepas..aisy dah merengek2 nak susu..
saya bancuh n bawak masuk bilik..
pastu masa bagi susu tu saya amik tangan aisy pegang botol..
sekali dua saya buat aisy lepaskan balik..
last2 geram punya pasal terus marah2 manja aisy..
"aisy pegang sendiri botol..kalau tak ummi tak nak bagi susu"..terus tangan pegang botol..sambil sebelah tangan lagi duk garu2 telinga...
mata lalok je..
saya ingatkan dia buat sambil2 lalok lah kan..
tapi nampaknya sejak malam tu memang aisy dah pegang sendiri je kalau menyusu..
lega rasa...akhirnya...setelah sekian lama saya duk pegang je botol aisy...
akhirnya dapat jugak aisy berdikari..
hehehhehehe...
alhamdulillah....asiy pun dah tido sepanjang malam tak bangun menyusu lagi dah..
ummi pun tido ngan lenanya..tambah2 letih badan duk training netball..
sampai lembik2 kaki...adoiii la...
competition lambat lagi nih. 20 jun..ntah oleh bertahan ke idak...

12 memo menunggu dibaca:

Mimi Sharif said...

wah... training netball... baguih, baguih, bleh kurus.... aisy pun paham tu ummi dia lotih nak memegang botol susu sbb penat pegang bola.... hehehe

zue @ annaleeya said...

wahhh... aktif main netball yer??? ker exercise utk diet skali tuh??? heheh...

Diamilikku said...

mimi : hahahahha...agaknya le kan..balik2 je ummi sibuk duk sapu minyak kat kaki...

Kak Zue : tak le aktif..baru nak mula main balik...ada sukan antara IPT bulan 6 ni...

mama_iris said...

kak su...
ada tugasan utk akak....tak buat tak mo kawan....:-)

Diamilikku said...

mama airis : hahahahah..tugasan menguruskan diri ke?? ok ok nanti akak buat

Aleeya said...

hehehe aisy dah besor pandai pegang botol susu dah yer..

netball??rajinnye sue.., huishhh yaya lama giler tk men, last men masa umo 19 thn ahahaha

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..aisy same spesis ngan Zara lah..malas pegang botol. Zara dulu mase 9mth ke 10mth baru nak pegang sndiri. leh pegang, tp saje tk mau..pastu bile die dh ok nak pegang sndiri, rase nikmat jek dunia sbb tk pyh susah payah tlong pegang dah..hehe

Diana said...

wahhhhh..jelesnyaaaa!!!!
idlan still takde tanjak nak pegang sendiri, dia lg suka ketuk botol susu dia, nyampah tol!slamat training ya ibu!

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

alahai comelnyer dier pegang botol susu

Diamilikku said...

yaya : tu lah..lama gilos jugak tak main...tapi saja cuba2 balik...

lily : memang sangat nikmat kan..barulah tido ku lena..hahahah..tapi tak jugak..duk alert jugak takut tersedak susu..baby lagi kan..

DD : Idlan kan muda dari aisy..so sabaq2 la k...nanti ada lah tu...

Kak Rose : mula tgh lalok tuh

fham5579 said...

kalau aisy tu manja iqram manja++...dia pun mana mau pegang botoi sendiri...kalau buat dia pegang mcm mau xmau..wat lembik tangan pastu lepas...dh la xmau lgsg try nk merangkak ka pa....menerap sat pn dh meraung...huh! sungguhla mencabar hero aku sorang tu...jeles aku tgk aisy dh byk advance dr iqram tuh...pdhal lebih krg ja depa 2 umur

Diamilikku said...

hanim : beza lima hari ja iqram ngan aisy...iqram lahir dulu...hang jgn salahkan iqram..dia nak manja lebih2 ngan hang..sebab dia buleh sedaq dalam perut hang ada baby...masa kecik2 nih memang susah sket la..sok besaq2 syioookk ooo...hang tak caya tanya kak farah..anak sulung ngan no dua dia beza sama mcm iqram ngan bakal adik dia nanti...la ni hang layan ja iqram tera sebelum adik dia kuaq...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin