Friday, May 7, 2010

Menconteng arang ke muka


Hurmm..tajuk yang agak berat...
tapi isi entry yang agak santai..hehhehe...
sebenarnya saya just nak tanya apa habit kawan2??
errr tabiat le kiranya...
macam2 manusia macam2 ragamnya kan..
macam2 gayanya...macam saya duk perati sekeliling saya..
ada yang suka gentel2 tudung..
ada yang suka kejap2 betulkan baju...ada yang suka tgk cermin...
saya pulak ada banyak habit...sangat banyak...
tapi salah satu yang saya nak kongsi hari ni ialah habit menconteng kertas...

Haaa...ni lah hasil contengan saya...
bila masa saya menconteng kertas2 ini???
jeng jeng jeng...nih nak dedahkan rahsia besar saya...
saya ni tangan tak reti duk diam bila bercakap telefon...
tak kisahlah telefon opis/rumah atau handphone...
mesti nak menconteng kertas...
kadang2 apa yang saya cakap dekat org yang tgh bercakap dgn saya..
saya akan tulis...pastu mula lah mereka2 corak melukis..
padahal tak terer tera mana pun...
kiranya kalau tgk buku2 saya..tak sah kalau takde contengan...
kadang2 dalam meeting pun saya menconteng..
bos duk chair meeting cakap macam2..
saya catit dalam buku 10% lebihnya contengan 90%...
hehhehehe...tapi kalau saya yg jd setiausaha untuk buat minit..
takde lah saya nak conteng2....
so kawan2...apa pula habit anda????







7 memo menunggu dibaca:

hajarus said...

same la cam hajar.. time dok ralit borak kat phone mesti tangan ni gatai nak conteng2... :)

@>--ummi zahra--<@ said...

same lah kite sue..pantang dapat kertas dgn pensel..abis diconteng2..

lily azliyana @ mama zara said...

Hehehe..abeh penuh buku kak su ngan hasil contengan ye..=p

Sy habit klu kat umah jek. suke gentel2 rmbut sndiri. tk tau apsal rase nikmat semacam jek dok main2 rmbut ngan jari. now klau time kat luar, selalu rmbut Zara lah jadi mangsa kena gentel..hahahaha

Diamilikku said...

Hajar : kannn..suka conteng kan...rasa mcm keratif pulak..hehhehe

Diamilikku said...

mimi : haa ramai rupanya tabiat sama nih..suka menconteng

Diamilikku said...

lily : hehheheh..idak le semua penuh ngan contengan ada gak isi2 dan fakta dalam tuh...gagagagaga..main rambut ehhh....alesha suka org main2 rambut dia...kejap je dia lali tido...tapi gentel2 gitu je lah..kalau main rambut nak ikat memang confirm dia tak bagi punya

Aleeya said...

wahh kreatif, hanya tgn beseni je leh wat ni, nampak sgt jemari yaya tak beseni sbb tak pndai menyonteng heheheh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin