Monday, May 10, 2010

Permata Hati

Kedua-dua permata hati saya..
Kadang-kadang bila tgk alesha ngan aisy nih rasa tak percaya pun ada..
ishhh dah dua org rupanya anak aku...
mcm duk teringat lagi hari pertama daftar diri di Utusan Malaysia (1 Okt 2002)..
teringat2 lagi betapa enjoynya bekerja masa tu..(takde cintan cintan serius)..
walaupun ramai kenalan lelaki..
enjoynya karok ngan member2 opis..layan futsal...movie..lepak2...
sampailah akhirnya Allah temukan saya ngan mr papa...
kawin (17 Februari 2007)..dan ada anak...
(tapi duk tak percaya jugak)...hehehhehe...dua org dah kan...sekejap je..
walau kedua-dua nya iras saya 100%...
tapi dari segi perangai tetap ada pembahagian percentage nya...
Daniya Alesha...dilahirkan 7 April 2008...
Kini dua tahun sebulan sudah usianya...
terus membesar menjadi anak yang cerdik..pintar...
keletah...mulut becok...kuat ngomel..
kuat bebel...dan skrg dah pandai ajuk cakap orang..
"ishh papa ponnn...."
saya suka dengan alesha cakap...suara dia sangat halus dan lembut..
kalau panggil papa sangat soft "papaaaaa...." (boleh bikin papa cair ooo) sib baik anak kann..
Ini semua banyak sifat saya...hehehhehe..
kuat ngamuk..memberontak kat umah..
haishhh kena ubah ni..
kalau nak susu pun dah pandai mintak..
"ummi nak nenen...nak uwam uwam (suam-suam)"..
bila tanya nak banyak ke sikit..dia akan jawab "ummi wat ikit ja"...
kalau saya masak spaghetti / macaroni...laju je dia makan..
nasi kalau letak kuah sup laju je habis semangkuk..
tapi kalau nasi semata2 ngan lauk2 je memang susah nak suruh makan..
tapi lately ni saya noticed...
muka alesha dah moolaat..pipi dah tembam..
nampak mok2 balik..dek selera makan yang tinggi..
sukanyaaaaaaaaaaaa haiii...
Aisy Mifzal - 15 september 2009 mula menjenguk dunia..
bakal menginjak 8 bulan...punya wajah yang sangat manis..
senyum sentiasa...ceria je...
Dari segi perlakuan aisy banyak mewarisi mr papa...
senyum manis dan boleh bikin org cair..
yg lain2 belum tunjuk lagi...
tunggu besar sket dulu...
tapi skrg ni yang paling nikmat bila aisy duk sebut ummmi...
perghhh bahagia tu.....aisy pun kuat makan jugak skrg...
tapi dah mula kurang susu..mungkin sebab aisy demam campak hari tu kot..
harap2 lepas ni aisy akan minum susu balik....

hurmmm....terima kasih tuhan..
atas anugerah yang terindah ini....

11 memo menunggu dibaca:

Aleeya said...

da ade anak ni pun till now cam tak caya je kita da ade anak kan..heheheh tak sangka boleh melahirkan dan membesarkan mereka ..:))

ietafakyra said...

well, miracle happens everyday! so... lepas ni hg kena wat entry tak percaya lagi bila anak dh bertambah jd team futsal! :D cita2 kan???

Diamilikku said...

yaya : tu lah pasal....(ekceli duk tak percaya jugak umoq dah masuk angka 3 dah)..hahahahah

Diamilikku said...

Ieta : ahrus wehhhh...dah cukup team futsal pun aku akan buat entry tak percaya lagi....

marinahunny said...

emmm bestnye................

zue @ annaleeya said...

betul su... kdg2 mcm tak pecaya dah ader anak kan???? akak nih lagilah... tak sedar rupenyer dah ade anak dara taw!!!!

mama_iris said...

alahai chumelnya.....
nurul pon tak percaya....rasanya baru je hari tu terkinja2 main tali skipping ngan kawan2 kelas....LOL.......lagi melampau!

Diamilikku said...

Marina : masa awak akan tiba nanti...sabar ehhh

Diamilikku said...

Kak Zue : kan...dah ada anak dara gitu...lagi lah tak percaya kan...sok2 anak duk citer pasal bf plak ngan kita...wahhh advance...

Diamilikku said...

Mama Airis : hat ni memang melampau...tak sedar diri namanya...hahahahahah

Azure said...

aisy dah besar dahhhh...

bagus kakak alesha, sayang adik selalu yea...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin