Wednesday, May 26, 2010

TAG 23

aduhh...
minah ni dah tag saya le pulak.....
bukan sikit2 tag...
banyak tau..
pastu siap ugut2....
so nurulll..akak jawab tag dengan hati yang tak ikhlas..
sebab tak larat nak pk sampai 23...
hahahahahahaha....
jgn marah aaa..
kisahnya tag ni kena citer 23 perkara tentang saya...
doi...la...

ok ok ok..layankan je minah yang sibuk nak kurus ni...

  1. anak kedua dari 4 beradik...2 lelaki dua perempuan..anak perempuan sulung..
  2. dah berkahwin dengan bekas sprinter negara, nazmizan muhammad punya dua cahayamata (sepasang gitu), daniya alesha dan aisy mifzal..
  3. dari lahir sampailah tingkatan 5 tak penah berenggang ngan family...
  4. tadika dalam taman, gi sekolah rendah dalam taman...sekolah menengah je jauh sikit kena naik bas / abah hantar...tapi syioookk oo duk kat kedah...
  5. dapat sambung belajar sebelum result SPM keluar..biasiswa TNB..buat foundation sebelum gi new zealand..tapi sebab ekonomi gawat..tak jadi hantar student gi oversea..sambung kat uniten..
  6. since uniten universiti baru masa tu..berlagak tak mo..kebetulan dapat buat matriks akaun (UKM) kat ipoh..so quit n lepaskan scholar tnb..sambung kat matriks ukm..
  7. hampir2 kantoi matriks dek "keasyikan" yang ntah apa2..nasib baik allah memperkenankan doa arwah mama dan abah yang kebetulan gi buat haji tahun tu..terus final exam result lepas untuk sambung degree di UKM..
  8. amik course ijazah sarjana muda ekonomi dengan gabungan komunikasi di UKM..
  9. juga hampir ditendang keluar UKM selepas dua semester dek kerana result bawah 2.00...tapi allah sekali lagi menyelamatkan hambaNya yang lalai ni..result semester tiga back to 2.0 > balik...legaaaaaaaaa....
  10. dalam duk repeat paper pun alhamdulillah..completekan degree dalam tempoh 3 tahun saja...(short sem pun amik subjek..takut nanti tak grad sama ngan kawan2)..
  11. mula bekerja pada usia 21 tahun plus2..lepas berjaya mendapat segulung ijazah...wartawan sambilan di Berita Harian / Harian Metro biro Alor setar
  12. mula memiliki kereta (jenis kancil 850 pada 11 september 2001 - ada sesape ingat tarikh tu??)
  13. first time menyewa umah ngan kengkawan masa tahun 2002..duk bertiga..umah apartment di bandar seri permaisuri...umur masa tu 23 plus2...masa nih dapat keje ngan Utusan Malaysia di KL
  14. Setahun bekerja terus dapat peluang gi Jepun...best gilos....
  15. mula berblog pada tahun 2004 (di friendster)..saja suka2 gatal tangan nak menyonteng...
  16. bertukar ke blogdrive kemudiannya pada tahun 2005 masa diperkenalkan oleh sorang kawan waktu cover Rafidah Aziz di Laos...
  17. tahun 2006 mula pindah duk di shah alam..sebab ditugaskan di biro selangor...
  18. Tahun yang sama kehilangan arwah mama tersayang....7 mac 2006
  19. bertunang ngan mr papa masa birthday ke 27 - 2 november 2006...
  20. dinikahkan 17 februari 2007 tak lama pun bertunang ... lebih kurang 3 bulan je...
  21. mengandungkan alesha selepas 5 bulan berkahwin....
  22. berhenti bekerja sebagai wartawan pada 15 januari 2008...membuat keputusan drastik untuk pindah dan menetap kembali di utara tanah air...
  23. dan kini berbahagia bersama keluarga dan bertugas dengan sektor kerajaan yang menjamin masa depan yang lebih gemilang...nanti tua2 ada pencen u olsss...
ok nurul..akak dah siap...
tapi akak tak tau nak tag sapa..

terbuka lah untuk sape2 yang nak jawab...i tak kisah...
dipersilakannn k





9 memo menunggu dibaca:

TiNiE said...

hehehe tang result tak brp gempak kat U tu, akak pun gitu jua..adeh laaa dok asyik apa tak tau...seb baik laa jadi org gak lani... syukurr

Aleeya said...

giler mendera tol tag ni sampai 23 letih nak pikir hahahaha

muda sue dah keje..21 eyh..yaya stat keje 23..sbb wat form 6 dulu ..hehe

ietafakyra said...

nasib hg baik hati tk tagg sesapa, mmg seksa nih nk kena karang smpai 23. hihihii.....

Diamilikku said...

Kak Tin : masa tu kan sone baru lepas pi duk kl...so duk enjoy panjat shopping complex la....

yaya : yup....lepas SPM matriks setahun pastu degree 3 tahun lepas konvo terus keje...

Ieta : hahahha..mula aku nak tag hang..tapi pikiaq hang duk sakit tak jadi ahhh

mama_iris said...

tenkiu kak su yg tebaekkk....
hahaha....kata je susah nak jwb sampai 23....tgk mcm tak cukup je tu....heheehe....kalo kasi 30 pon boleh neh kot...

hajarus said...

wah TAG ni banyaknyer soklan... bestnyer dapat peluang g jepun... ;d

Diamilikku said...

mama Airis : udah2 le tu nurul..nih pun puas susun ayat nak jadikan 23 tau...hahahahahha...

Hajarus : memang sangat best hajar..nanti ada masa akak scan balik gambar2 lama tepek kat sini k

zue @ annaleeya said...

akak pon tak buat lagi tag nih su... waaaa.... mau nangis nak pk 23 perkara nih.. huhuhu!!!

dlm 23 perkara tuh, nape tak citer sat2 kenal dgn mr papa?? akak tmpang bangga wehhhh!!!! mr papa su tuh bkas sprinter negara, anak jati ganu tuuu.... ekekek!!!!

Diamilikku said...

kak Zue : yg itu biarlah rahsia...hehehhehehe....insya allah satu hari nanti akan diceritakan jugak

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin