Tuesday, May 4, 2010

A Single Working Mom with Two Kiddo

Hurm...TERPAKSA memikul gelaran single working mom..
mr papa sesudah subuh tadi dah gerak ke Alor Setar (airport)...kena mewakili universiti ke Tganu...menziarahi seorang staf yang kemalangan...
Sedih jugak kali ni..bukan nya sebab tak rela berjauhan dari mu..
tapi sebab Aisy tgh tak sihat skrg ni...
malam je badan panas dah tu merengek tak nak tido...
temp semalam agak tinggi 38.4'...terus bagi ubat demam...
dah dua malam dah mcm tu..bila siang tanya kat mama diorang..
cakap tak panas pun badan...
masa ptg saya amik pun tak panas...
Tapi badan aisy akan mula panas selepas jam 11 malam...
mula ahh buat perangai tak nak tido..mana penah aisy bangun 3x minum susu malam2...
tapi dah dua malam nih...kul 2 bangun...kul 4 bangun...kul 6.30 bangun pulak...
bangun yang kul 2 n kul 4 tuh merengek tak nak tido..menggelisah je...pusing sana tak kena pusing sini pun tak kena...
tapi bila bangun yang pukul 6.30 tuh...
Terus ceriaaaa.....
tak caya tgk gambar bawah nih...
Mengelekek ketawa ngan kakak...tu yang saya musykil tuh..
ada ibu2 yang penah experience situasi mcm ni ke??
please advice me what to do...risau gak..siang ok..
nak bawak pi klinik pun confirm doc akan kata dia tak demam kan..
sah2 memang badan tak panas...dan aktif..
cuma malam je...
hurmmm..malam ni saya sorang2 lah jawabnya nak berperang dengan budak2 ni..
mujurlah alesha tido sekarang takde bangun2 dah tengah malam...
(hopefully lah)..bukan leh kira minah ni..kalau papa takde dan2 tu nak buat perangai..
merap ummi...

7 memo menunggu dibaca:

ietafakyra said...

masa dani kena demam malam2, aku leh bertahan seminggu ja. tp seksa la tiap2 mlm aku berjaga n jelum kepala kasi turun temperature selepas makan ubat. last2 bwk gi clinic jugak n doc. advise suh amik antibiotik. alhamdulillah, sihat terus. jenuh weiii pi ofis ngantuk sungguh!

Diana said...

dulu nisa penah gak camni, demam malam je tp siang mcm anak tikus berlari merata...aku tak puas ati, after seminggu makan ubat tak baik gak, pi doktor aku explain full, dpt antibiotik alhamdulillah ok la...mcm ieta ckp...
biasanya kes camni infection doc ckp, and biasanya either lung atau ear sbb mlm body immune rendah so better dapatkan antibiotik kot...

Diamilikku said...

hurmm thanx ieta n dd...akan ku bawak untuk mintak antibiotik

Naddiea said...

sone,selalunya kalo kids demam malam2 ni doktor kata viral fever.selalu doc akan advise bg minum ayaq banyak.Harraz selalu demam malam kadang2 heran sbb siang2 dia ok.tp tu la kalo dh banyak hari demam malam better ask for antibiotic.kadang2 doc x bagi kalo baru sehari dua demam malam tp kalo dh masuk 4-5 malam selalunya akan dpt antibiotik.

Diamilikku said...

okay nadd...aisy nih baru dua malam duk jadi lagu tu..aku nak monitor malam nih tgk lagu mana...kalau tak okay jugak nampak gayanya memang kena ask for antibiotics lah...

CatlinaFly said...

salam..musim demam skrg ni..tinggi tu 38.4..selalulah jerlum kepala aisy dgn air(tak yah sejuk,air paip pun boleh), lap2 bdn dia selalu..tempek kool fever kat dahi dan belakang bdn...termometer kena simpan kat umah satu(forehead punya..)-kat farmasi dlm rm15 dapat 2 strip

so kalau suhu naik atas 38 je, cepat2 gi klinik..mesti doktor kasi ubat bontot tu kalau panas sgt cam e-ein tu ari..

Diamilikku said...

Cat : memang sentiasa buat mcm tu pun...hari ni dah hari ketiga...nampak gayanya memang kna gi klinik jugak..sebab aisy dah start poo poo kerap....panas dalam rasanya tu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin