Monday, May 3, 2010

Hari Ketiga Sudah....


Alhamdulillah...saya baru lepas sahur kawan2...
hari ni hari ketiga saya berpuasa ganti..
ada lagi dua hari je...
thanx lah to my beloved mr papa sebab terus2an menemani isteri berpuasa..
tapi bila dah mr papa puasa..maka haruslah bangun memasak untuk bersahur kan..
kebetulan aisy pulak badan agak heaty sikit...
bila check temp 36.8'...tak begitu tinggi..
tapi saya risau gak la..sebab dia banyak merengek2...
tepat kul 4.45 aisy merengek lagi..mr papa bangun bancuhkan susu..
saya terus ke dapur prepare sahur...
as usual menghabiskan sisa lauk di peti sejuk..
kobis (last week) saya goreng kicap, ikan pekasam..
lepas tu masak 3 rasa vege mix ball campur tomato..
okaylah tu untuk sahur kan..simple menu..
semoga hari ini saya tak letih dan lesu lagi berpuasa...
Amin




5 memo menunggu dibaca:

marinahunny said...

bagus2..sekaligus dpt sihatkan badan..

:: HUSNA :: said...

kak su dh nk dekat bhs ganti puasa ye... husna ni belum mula pun lg... aduhai... igt makan saja...

Diamilikku said...

Marina : kan..puasa dapat singkirkan toksik dalam badan..

Husna : kena kuat semangat n mula cepat2....sure boleh punya

Aleeya said...

owh ganti posa yer, yaya sib bek da ganti sekali posa 6 dulu hehe..klo tak pening gak nak mengganti sbb thn ni posa cpt kan..

Diamilikku said...

yaya : nak buat mcm mana...i kan bersalinkan aisy tu 5 hari sebelum raya..makanya puasa 6 pun tak dapek la nak buat....aternye kan dalam pantang....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin